Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία - Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της (VIDEO-ΦΩΤΟ)

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΥΜΑΘ
 

 

Με τους συγκεντρωμένους να δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να ξεριζωθούν τα φασιστοειδή από τα σχολεία, ολοκληρώθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί φοιτητές, εργαζόμενοι, Σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες, έξω απ' τα σχολεία ναζί και χρυσαυγίτες» και «Το αίμα μαθητή δε θα ξεχαστεί, έξω απ' τα σχολεία φασίστες και ναζί», απαίτησαν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να καθαρίσει τις συμμορίες των εγκληματιών φασιστών από τα σχολεία.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα της κινητοποίησης, με το οποίο καταδικάζουν τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εδώ και μία βδομάδα σε σχολεία της πόλης και αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τις εξελίξεις.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε για τα όσα διημείφθησαν εκεί, ξεκαθαρίζοντας ότι το εργατικό κίνημα θα συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στη δολοφονική δράση των φασιστών.   

 

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Φοιτητικών Συλλόγων, που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, κάλεσε τη νεολαία της πόλης να δυναμώσει τον αγώνα και την πάλη ενάντια στο φασισμό και σε συμμετοχή στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στην Αγίας Σοφίας, στις 7 Οκτώβρη, μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής από το δικαστήριο.

 

 

 






902gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου