Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ψηλά ο πήχης

 

 

Μέρες πανεξόρμησης ξεκινάνε από αύριο, με το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θα ριχτούν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποφασιστικότητα στη μάχη για να πιαστούν οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί, να εξαντληθούν τα φύλλα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» όπου θα φιλοξενείται ως ένθετο το Κάλεσμα.

Ο πήχης μπαίνει ψηλά, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν και δείχνουν ότι το Κάλεσμα της ΚΕ μπορεί να φτάσει σε χιλιάδες χέρια, σε κόσμο που έχει το αυτί του τεντωμένο προς το ΚΚΕ, δείχνει ενδιαφέρον να ακούσει τις θέσεις του, να συζητήσει με τους κομμουνιστές.

Οι δυνατότητες αυτές φανερώνονται και από τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών στο πρόσφατο 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Φαίνονται από την αναγνώριση που εισπράττουν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος μέσα στην καθημερινή οργάνωση της πάλης, σε χώρους δουλειάς, κλάδους, εργατογειτονιές.

Η ευρεία απήχηση του Καλέσματος για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ εξαρτάται καταρχήν από την πλατιά διακίνησή του, από την ένταξη σε αυτήν τη μάχη κάθε οπαδού και φίλου του Κόμματος, που μπορούν να το φτάσουν σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες.

Το πλατύ άνοιγμα που επιχειρεί το Κόμμα, ξεκινώντας με τη μεγάλη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» με το Κάλεσμα της ΚΕ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ανοίξει ο δρόμος προσέγγισης ιδιαίτερα με όσους προβληματίζονται, έχουν θέληση να δράσουν, αγωνιούν, ψάχνουν απαντήσεις στις ανησυχίες τους, αλλά ακόμα διστάζουν να κάνουν το βήμα, δεν έχουν πάρει οριστικό «διαζύγιο» με την αναμονή «λύσεων» από «τα πάνω», από κυβερνητικές εναλλαγές.

Η συζήτηση με βάση το Κάλεσμα και το πυκνό πρόγραμμα πολιτικής δράσης που βάζουν μπροστά οι Κομματικές Οργανώσεις, μπορούν να συμβάλουν ώστε να κατανοηθεί ευρύτερα ότι το ΚΚΕ παίρνει την πρωτοβουλία και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, ότι στο πλάι του επομένως είναι η θέση της λαϊκής πλειοψηφίας.

«Οπλο» για την οργάνωση αυτής της αντεπίθεσης είναι το ίδιο το Κάλεσμα. Η συζήτηση με βάση το περιεχόμενό του μπορεί να θωρακίσει δυνάμεις, να ενισχύσει τις εστίες αντίστασης, να εμπνεύσει και να δώσει αντοχή μπροστά στα «δύσκολα» που έχει να αντιπαλέψει το εργατικό - λαϊκό κίνημα: Τους αντεργατικούς σχεδιασμούς, την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, τις φυσικές καταστροφές, την επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δεν πλέουμε σε «αχαρτογράφητα νερά», υπάρχει συσσωρευμένη πείρα από πολύ επιτυχημένες εξορμήσεις, τόσο για τις Θέσεις του 21ου Συνεδρίου όσο και για τις Αποφάσεις του που ακολούθησαν. Πατώντας σε αυτή την πείρα, το σχέδιο των Οργανώσεων, η δουλειά με χαρτί και μολύβι μπορούν να αναβαθμιστούν, συμπεριλαμβάνοντας πολύ περισσότερους, μπάζοντας τον «Ριζοσπάστη» σε περισσότερους χώρους δουλειάς, γειτονιές και στέκια νεολαίας.

Με μαχητικότητα δεν αφήνουμε ούτε ώρα να πάει χαμένη. Μέχρι την κυκλοφορία του Καλέσματος οργανώνουμε και καταλήγουμε με κάθε λεπτομέρεια την πανεξόρμηση. Με την άφιξη των φύλλων του «Ριζοσπάστη» στις Οργανώσεις σημαίνει συναγερμός, με την απαραίτητη κλιμάκωση παλεύουμε τα πλάνα μέχρι την υπερκάλυψή τους, παρακολουθώντας από κοντά την πορεία της διακίνησης, παίρνοντας τα απαραίτητα κάθε φορά βελτιωτικά μέτρα.

Με πρακτικό πνεύμα λύνουμε δυσκολίες που προκύπτουν ώστε να μην μείνει ούτε ένα φύλλο αδιάθετο. Το Κάλεσμα της ΚΕ από αύριο πρέπει να φτάσει παντού και οι δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θα φροντίσουν για αυτό. Για να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή, για ριζικές αλλαγές υπέρ των εργαζομένων, με τους ίδιους να κάνουν κουμάντο στον πλούτο που παράγουν.

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Παρασκευής 1 Οκτώβρη 2021.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου