Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

 




Στο δημοτικό συμβούλιο 28-4-2022, με αφορμή τη δήλωση του δημάρχου ότι θα δοθεί γραφείο για τη Φιλοζωική Ωραιοκάστρου στο … Μονόλοφο, λόγω έλλειψης χώρου στην έδρα του Δήμου, ανέφερα ότι ενώ πολλές υπηρεσίες του δήμου στεγάζονταν σε ενοικιαζόμενα κτίρια, ο δήμαρχος σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου 9-9-2020, προέβηκε σε πρόταση παραχώρησης του κτιριακού συγκροτήματος “Π. Μελά” σε αστυνομικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν είχαν άμεση σχέση με το δήμο μας. Συγκεκριμένα στη ΔΙΑΣ Δ. Τομέα ή στην ΟΠΚΕ. Επανήλθε στην πρότασή του στις 28-12-2020, με δικαιολογία την επίθεση στη δομή ανηλίκων Παλαιοκάστρου και πάλι χωρίς ενημέρωση και απόφαση του Τοπικού και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία αυθαιρεσία, γιατί στις 4-2-2021 στάλθηκε επιστολή της προέδρου του Δ.Σ. (5 μήνες μετά), στους επικεφαλής των παρατάξεων να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τον διαβάλλω.

Στη σχετική επιστολή της προέδρου, δεν αναφέρεται τίποτα για τα αιτήματα του δημάρχου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρά μόνον ότι  υπήρξε συνεννόηση με τον Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδας και ότι η αστυνομία ενδιαφέρεται για το κτίριο “Π. Μελά”!  

Στην απάντησή μου στην επιστολή, ανέφερα ότι γίνεται προσπάθεια εκ των υστέρων νομιμοποίησης ενεργειών του δημάρχου, ο οποίος χωρίς να ενημερώσει κανέναν, πρότεινε την παραχώρηση χώρων που εκτός από δημοτικές υπηρεσίες στέγαζαν το ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου, Γυμναστήριο, την Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου κλπ. ΄Οσον αφορά την επίκληση της εγκληματικότητας, αυτή οφείλει να αντιμετωπισθεί από το αρμόδιο υπουργείο με ενίσχυση του Α.Τ. Ωρ/στρου, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών.

Η πρόεδρος, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης κοινοποίησε την παραπάνω επιστολή της στους δημοτικούς συμβούλους, ακολούθως και μέχρι σήμερα, δεν έκανε το ίδιο για την απάντηση, παρά το σχετικό  αίτημα που υπέβαλα. Σημειώνω ότι  οι συνδυασμοί ερωτήθηκαν, μετά από τις καταγγελίες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας.

Ο δήμαρχος, από μόνος του, αποφάσιζε και πρότεινε την παραχώρηση του καλύτερου κτιριακού συγκροτήματος του δήμου. Παρόμοια ενέργεια θα έπρεπε να τεθεί σε τοπικό δημοψηφίσμα.

Αν συνυπολογίσουμε την τοποθέτησή του στις 28-4-2022 σχετικά με το συζητούμενο “Επιχειρησιακό Σχέδιο” και τη μη ενημέρωση για το σχέδιο αυτό των παρατάξεων και αρμόδιων φορέων, ότι για διάφορα θέματα “ … αλίμονο αν κάθε φορά ρωτούσαμε τις γειτονιές … γιατί εμείς διοικούμε ...”, δηλαδή εν ολίγοις, “δεν ρωτάμε κανέναν”, καταλαβαίνουμε απόλυτα την ποιότητα της πολιτικής που υπηρετεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Η απόπειρα εκείνη δεν πέτυχε. Η κοινωνία του Ωραιοκάστρου οφείλει να αντισταθεί σε κάθε παρόμοια προσπάθεια.--                                                                                                              

                                                                                                       Θεμελής  Άγγελος                                                                             

 “Λαϊκή  Συσπείρωση”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου