Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

«Να αποσυρθεί τώρα η Συμφωνία για τις Βάσεις! Εξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία!»

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Συλλαλητήρια την Πέμπτη 12 Μάη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία που θα συζητιέται στη Βουλή

 

Σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή και η οποία συζητιέται την ερχόμενη βδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό, με συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια.

Οπως υπογραμμίζει στο κάλεσμά της, «είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για 5 χρόνια και στη συνέχεια επ' αόριστον, μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Ηδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη, με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις - πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!».


Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν η ΟΓΕ και το ΠΑΜΕ, με το τελευταίο να επισημαίνει: «Εξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Να αποσυρθεί τώρα η Συμφωνία για τις Βάσεις!», τονίζει και καλεί τους εργαζόμενους «να απαιτήσουμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς».

Συλλαλητήριο επίσης την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ.

Συλλαλητήρια από σωματεία και φορείς ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία προγραμματίζονται επίσης μεταξύ άλλων:

Την Τετάρτη 11 Μάη στη Λάρισα, στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Την Πέμπτη 12 Μάη:

-- Στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

-- Στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς.

-- Στη Νάουσα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Ζάκυνθο, στις 8 μ.μ. έξω από την παλιά νομαρχία.

-- Στην Κεφαλλονιά, στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Σάμο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καρλοβάσου.

 Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου