Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» Στο κενό η προσπάθεια να σπάσει η απεργία, παρά τις συλλήψεις και την αστυνομοκρατία (VIDEO-ΦΩΤΟ)


 
 

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με συλλήψεις, η εργοδοσία της «Μαλαματίνα» προσπάθησε σήμερα το πρωί να ενεργοποιήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να σπάσει την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στις απολύσεις, την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και την εργολαβοποίηση τμημάτων του εργοστασίου, διεκδικώντας παράλληλα την υπογραφή ΣΣΕ.

Η εργοδοσία, ενώ τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο μπαίνει στο τακτικό καθεστώς καλοκαιρινής συντήρησης, για να καθησυχάσει προφανώς τους εργαζόμενους, σήμερα κινητοποίησε για άλλη μια φορά δυνάμεις των ΜΑΤ για να μπάσει μέσα τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έφεραν τα ίδια τα διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης με τα αυτοκίνητά τους. Η προσπάθεια αυτή σταμάτησε για άλλη μια φορά, μπροστά στην αποφασιστική στάση των απεργών που παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου συνεχίζοντας τον αγώνα τους.

Κλιμακώνοντας την τρομοκρατία, η αστυνομία που έχει αναλάβει τον ρόλο προστασίας των συμφερόντων της εργοδοσίας, προχώρησε στη σύλληψη του προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΟΕΕΠ) προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Γιάννη Φραγκίδη και στην σύλληψη του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη, επειδή στέκονταν μπροστά στην πύλη, μαζί με τους άλλους απεργούς. Οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου όπου κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν για άλλη μια φορά συνάδελφοί τους από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών, συνάδελφοί τους από άλλους κλάδους, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Παρέμβαση για την απαράδεκτη παρέμβαση της αστυνομίας, απαιτώντας να σταματήσει η επιχείρηση τρομοκρατίας και συλλήψεων, έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, προς την ηγεσία της αστυνομίας.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία και αύριο Παρασκευή, οπότε θα αποφασίσουν τα βήματα για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους. Και απαιτούν να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος των εκπροσώπων τους και να αφεθούν ελεύθεροι.

Δες ακομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου