Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Για δες ποιος μιλάει

 

  Πηγή: Associated Press

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία ήδη έχει πυροδοτήσει άπειρες συζητήσεις στη χώρα μας, με προεκτάσεις πολύ πέρα από έναν γενικόλογο σχολιασμό ενός εκλογικού αποτελέσματος. Έτσι γίνεται πάντα.

Για παράδειγμα σεσημασμένοι δημοσιολόγοι δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους για την εκλογή μιας... γυναίκας (ακροδεξιάς) στη γειτονική χώρα. Κάπως έτσι μας τα εξήγησε όμορφα πρωί-πρωί ο Αρ. Πορτοσάλτε και διάφοροι του σιναφιού του.

Η πλειοψηφία των ΜΜΕ είναι εμβρόντητη με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ιταλία, ενώ και οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι κι αυτοί δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη. Εμβρόντητο και το ΠΑΣΟΚ... έξω φρενών ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι να πει κανείς...

Η ΝΔ που έχει συγκυβερνήσει με τον ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός-αντικομμουνιστικό, ακροδεξιό μόρφωμα που αγνοείται η ύπαρξή του σήμερα), που έχει μια σειρά στελέχη φανατικούς αντικομμουνιστές, μεταγραφές από διάφορες ακροδεξιές γκρούπες να κάνει μαθήματα περί ακροδεξιάς...

Το ΠΑΣΟΚ που έχει συγκυβερνήσει (μαζί με τη ΝΔ) με τον ΛΑΟΣ, τον οποίο μάλιστα ευνοούσε ποικιλοτρόπως στα πλαίσια του σκυλοκαβγά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, δεν ξέρει τίποτα και αυτό για τον φόνο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ (ναι είναι ακροδεξιοί, δεν είναι... κεντροδεξιοί και άλλα πονηρά που λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια αυτές τις ημέρες) αγνοεί κι αυτός πώς ανεβαίνει η ακροδεξιά. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ως συνταγή ακριβώς τον δρόμο που ανέδειξε τη Μελόνι στην Ιταλία. Για χρόνια στην Ιταλία επικρατούσε η λογική του μικρότερου κακού, δοκιμάστηκαν όλων των ειδών τα κυβερνητικά σχήματα και τελικά... έσκασε το κουφέτο Μελόνι...

Αυτοί λοιπόν που επίσης όλοι μαζί λιβανίζουν την ΕΕ της θεωρίας των δύο άκρων, των παράνομων ΚΚ σε μια σειρά χώρες... έπεσαν από τα σύννεφα.

Οι πιο ειλικρινείς στην υπόθεση είναι οι Ιταλοί βιομήχανοι που χωρίς περιστροφές ομολογούν ότι επεδίωκαν τη λύση Μελόνι για να διαπραγματευτούν από άλλες θέσεις τα συμφέροντά τους στην ΕΕ που κλυδωνίζεται από όλο και πιο οξυμένες αντιθέσεις και ανταγωνισμούς (πχ η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να διασφαλίσει τις θέσεις της σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στη Γερμανία, τη Γαλλία κλπ) καθώς και για να ξεκοκαλίσουν το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ. Γι' αυτά τα συμφέροντα δουλεύει η ακροδεξιά, αυτά τα συμφέροντα την έχουν ανάγκη και πότε την περιθωριοποιούν και πότε την επαναφέρουν.

Φρένο στην ακροδεξιά και την άνοδο του φασισμού και του ρατσισμού μπορεί να βάλει μόνο το οργανωμένο εργατικό κίνημα, η πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που κάθε μέρα μαυρίζει όλο και περισσότερο τις ζωές των λαών. Η λογική «ας πάμε με τους σοσιαλδημοκράτες (ή ακόμα και τους (νέο)φιλελεύθερους να γλιτώσουμε από τους ακροδεξιούς» είναι ακριβώς ότι έγινε στην Ιταλία. Τελικά έτσι άνοιξε διάπλατα ο δρόμος στην ακροδεξιά και στους νοσταλγούς του Μουσολίνι.

902gr

4 σχόλια:

  1. 1
    Είμαι ένας παλιάνθρωπος που θυμάμαι την Ευρώπη των λαών.
    Τι πάω και θυμάμαι ε;
    Θυμάμαι λέξεις όπως ενωμένη Ευρώπη, αλληλεγγύη, ειρήνη, πρόοδος.
    Θυμάμαι την ΕΟΚ που έδινε επιδοτήσεις με κριτήρια και σακάτεψε την αγροτιά.
    Θυμάμαι νομοσχέδια που σμπαράλιασαν την εργατιά.
    Θυμάμαι που είχαμε τη δραχμή και παίρναμε με 10, 20 και 30 λεπτά κουλούρι και σήμερα θέλουμε 340 δραχμές, για το ίδιο προϊόν, με περισσότερα βιομηχανικά και τεχνολογικά μέσα, για το ίδιο κουλούρι, αν δεν έχει και τίποτε υβρίδια και συντηρητικά μέσα, ποιος ξέρει τι τρώμε, τι πίνουμε, τι καταναλώνουμε πλέον;
    Θυμάμαι που πληρώναμε 1500 δραχμές ΔΕΗ, δηλαδή 5 ευρώ μηνιαίως, ένα μεροκάματο τότε και σήμερα θέλουμε ολόκληρους μισθούς για να πληρώσουμε μια ελάχιστη κατανάλωση.
    Θυμάμαι απεργίες να κατεβαίνουν οι οικοδόμοι και να σείεται η Αθήνα.
    Συνδικάτα, φοιτητικά στέκια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
    Πού πήγε ο πλούτος της κάθε χώρας;
    Της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας;
    Ποιος τον καρπώθηκε κι έχει ΑΕΠ στον θεό με τόση λιτότητα και τόση φτώχεια;
    Ποια χώρα ευημερεί και έχει τα ηνία στην Ευρώπη, ενώ ο μέσος Βαλκάνιος πεθαίνει κάθε μέρα;
    Γιατί η Ευρώπη των λαών έγινε η Ευρώπη συγκεκριμένων εθνικών μονοπωλίων, εις βάρος των αδυνάμων, που έγιναν και τεμπελχανάδες, pigs και παράσιτα, αποδεχόμενοι ενοχικά ένα σωρό προσβολές κι απαξίωση;
    Πώς η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων μεταλλάχτηκε σε βδέλλα που ρουφάει το αίμα του μέσου εργαζόμενου;
    Ποιοι πολιτικοί είπαν Πατρίδα την Ευρώπη και για τα δικά της συμφέροντα έπαθαν πανωλεθρία οι λαοί της Μεσογείου;
    Στα πόδια ποιας Ούρσουλας σφάζονται νεοφιλελεύθερα παλικάρια;
    Φυσικά δεν περίμενα τις εθνικές εκλογές της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας για να γράψω σεντόνια κατά του φασισμού.
    Τον βλέπω και στην ελληνική κοινωνία, δεν είμαι εξωγήινη. Εσείς δεν τον βλέπετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2
      Άσχετα αν εδώ απορροφούνται από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις -δεξιές κι αριστερές-, ενώ αλλού όχι, οι φασίστες υπάρχουν κι αυξάνονται δραματικά, λόγω πολιτικών, λόγω δύσκολης επιβίωσης, λόγω ελλειμμάτων παιδείας και δη πολιτικής παιδείας.
      Το μαγαζί έχει ίδια είσοδο, ίδιας πολιτικής αφεντικό. Είτε καπιταλιστής με γραβάτα, είτε καπιταλιστής με ξυρισμένο κεφάλι, είτε καπιταλιστής με ξανθά μαλλιά, ίσια ή με μπούκλες.
      Και όσο το κέντρο των Βρυξελλών ισοπεδώνει εργασία και ζωή, όσο το νεοφιλελεύθερο τόξο επιτάσσει περικοπές και εργασιακή εκμετάλλευση, τόσο θα γεννιούνται τέρατα, τόσο στη βάση, όσο και στην εξουσία.
      Και όλα αυτά τα τέρατα, όλα όμως, έναν στόχο θα έχουν. Να σώσουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Με οποιοδήποτε κόστος.
      Να σώσουν τ΄ αφεντικά τους.
      Εαν οι λαοί δεν απαγκιστρωθούν από αυτά τα σάπια δεδομένα, θα τους ρουφήξει ολοσχερώς η μαύρη τρύπα.
      Ο μεσοπόλεμος είναι παρών.
      Βρυχάται την Ιστορία του. Την καταγωγή του. Τη Βαϊμάρη του.
      Τον ακούς;
      Άκου!

      Διαγραφή
    2. Αντιγραφή απο το μπλοκ gkagkarin.blogspot.com

      Διαγραφή
  2. Πεφτοσυννεφάκηδες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΔ που έχει συγκυβερνήσει με τον ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός-αντικομμουνιστικό, ακροδεξιό μόρφωμα που αγνοείται η ύπαρξή του σήμερα), που έχει μια σειρά στελέχη φανατικούς αντικομμουνιστές, μεταγραφές από διάφορες ακροδεξιές γκρούπες να κάνει μαθήματα περί ακροδεξιάς...

    Το ΠΑΣΟΚ που έχει συγκυβερνήσει (μαζί με τη ΝΔ) με τον ΛΑΟΣ, τον οποίο μάλιστα ευνοούσε ποικιλοτρόπως στα πλαίσια του σκυλοκαβγά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, δεν ξέρει τίποτα και αυτό για τον φόνο...

    Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ (ναι είναι ακροδεξιοί, δεν είναι... κεντροδεξιοί και άλλα πονηρά που λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια αυτές τις ημέρες) αγνοεί κι αυτός πώς ανεβαίνει η ακροδεξιά. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ως συνταγή ακριβώς τον δρόμο που ανέδειξε τη Μελόνι στην Ιταλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή