Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης υποκλοπών στην ΚΕ του ΚΚΕ από την Εξεταστική

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Την προσπάθεια συγκάλυψης που συντελείται στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση υποκλοπών - συνακροάσεων σε βάρος της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλει με επιστολή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, προς τον Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλα.

Όπως αναφέρει η επιστολή της ΚΟ «θέλουμε να καυτηριάσουμε ειδικά την απόρριψη από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των μαρτύρων που προτείναμε ως Κόμμα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος μας, οι οποίοι προτάθηκαν από μέρους μας, γιατί είχαν άμεση εμπλοκή και συγκεκριμένη ευθύνη στην έρευνα των συναρμόδιων αρχών για την υπόθεση του Κόμματός μας». Ακόμα καταγγέλλει ότι «παρατηρείται μία απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με την εξέταση των μαρτύρων, που κινείται στα πλαίσια του “δεν γνωρίζω δεν απαντώ”, με κάλυψη πίσω και από την επίκληση του απορρήτου».

Επισημαίνεται ότι «εάν δεν παρθούν ούτε τα ελάχιστα, στοιχειώδη μέτρα, ακόμα και στο στενό αυτό πλαίσιο ερευνών της Εξεταστικής Επιτροπής, θα μείνουν τελείως αναπάντητα, όλα ανεξαιρέτως τα κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα για τη διερεύνηση των οποίων συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή. Θα παραμείνει στο "απόλυτο σκοτάδι' η χρόνια και σοβαρή υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, η αλήθεια για την οποία συσκοτίζεται από το 2016 μέχρι και σήμερα».

Ολόκληρη η επιστολή 

«Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε για τη διερεύνηση των υποθέσεων παρακολουθήσεων του Ν. Ανδρουλάκη, δημοσιογράφων και του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Κατά τη διαδικασία των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής, παρατηρείται μία απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με την εξέταση των μαρτύρων, που κινείται στα πλαίσια του “δεν γνωρίζω δεν απαντώ”, με κάλυψη πίσω και από την επίκληση του απορρήτου. Συνολικά, ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται η διερεύνηση από την Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας, αντίθετα συντείνει στη συγκάλυψή της.

Θέλουμε να καυτηριάσουμε ειδικά την απόρριψη από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των μαρτύρων που προτείναμε ως Κόμμα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος μας, οι οποίοι προτάθηκαν από μέρους μας, γιατί είχαν άμεση εμπλοκή και συγκεκριμένη ευθύνη στην έρευνα των συναρμόδιων αρχών για την υπόθεση του Κόμματός μας. Επομένως, η εξέτασή τους θα ήταν το ελάχιστο αναγκαίο βήμα στην κατεύθυνση πραγματικής εξέτασης από την Επιτροπή των παρακολουθήσεων σε βάρος του ΚΚΕ.

Σε συνέχεια αυτών, η Εξεταστική Επιτροπή οδεύει ως φαίνεται προς ολοκλήρωση των εργασιών της, αν μη τι άλλο, πρόωρα, χωρίς να έχουν εξεταστεί βασικοί μάρτυρες. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής, παρά την προσπάθεια που καταβάλει το Κόμμα μας στο πλαίσιό της, δε συνάδει ούτε με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη συγκρότηση της συγκεκριμένης Εξεταστικής Επιτροπής και τα αντικείμενα έρευνάς της.

Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους θέλουμε να θέσουμε σε εσάς ως Προέδρου της Βουλής, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Εάν δεν παρθούν ούτε τα ελάχιστα, στοιχειώδη μέτρα, ακόμα και στο στενό αυτό πλαίσιο ερευνών της Εξεταστικής Επιτροπής, θα μείνουν τελείως αναπάντητα, όλα ανεξαιρέτως τα κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα για τη διερεύνηση των οποίων συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή. Θα παραμείνει στο “απόλυτο σκοτάδι” η χρόνια και σοβαρή υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, η αλήθεια για την οποία συσκοτίζεται από το 2016 μέχρι και σήμερα».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου