Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Καμιά εμπιστοσύνη!

 

Η φασιστοσύναξη που οργανώθηκε τις προάλλες στο κέντρο της Αθήνας, με την άδεια της αστυνομίας και την ανοχή της δημοτικής αρχής, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι απόδειξη των «δεσμών αίματος» του αστικού πολιτικού συστήματος με τις κάθε λογής παραφυάδες του φασισμού, που χρησιμοποιούνται άλλοτε σαν «σκιάχτρο», για να «ξεπλένεται» η αστική δημοκρατία, και άλλοτε ως «τάγμα εφόδου» ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Κάτι παραπάνω θα ξέρει γι' αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ, που κάλυψε τη συγκεκριμένη απόφαση, δίνοντας άλλοθι στην εγκληματική οργάνωση να διαδηλώσει τα εμετικά - εθνικιστικά της συνθήματα.

Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που του περισσεύουν οι αντιφασιστικές μεγαλοστομίες, ήπιε το αμίλητο νερό για την εκ βαθέων σχέση του με το παράρτημα Καστοριάς της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) και τις δύο συναντήσεις που έγιναν στις 25 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη, με τον Αλ. Τσίπρα να παρίσταται σε μια από αυτές. Πρόκειται για το γνωστό ακροδεξιό συνονθύλευμα που πρωτοστατεί σε γιορτές μίσους σε Γράμμο και Βίτσι.

* * *

«Ψιλά γράμματα» όλα αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα ψηφαλάκια για το ...«προοδευτικό» του όραμα, που χωράει μέχρι και τον αντικομμουνισμό του κονσερβοκουτιού. «Ψιλά γράμματα» όμως και για τις δυνάμεις όλων των αστικών κομμάτων στο συνδικαλιστικό κίνημα, που ανοίγουν την αγκαλιά τους σε εκπροσώπους της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής και συνεργάζονται μαζί τους, ενώ δεν θα 'πρεπε να βρίσκουν τόπο να σταθούν σε σωματεία, σχολεία, γειτονιές.

Αυτό έκαναν οι συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, όπου κατέβηκαν όλοι μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο με υποψήφιους της ναζιστικής οργάνωσης! Νομιμοποίησαν μάλιστα σαν αντιπρόσωπο για το Εργατικό Κέντρο τον υποψήφιο δήμαρχο Πύργου με τη Χρυσή Αυγή που μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζει να υπερασπίζεται την εγκληματική οργάνωση και τη φασιστική ιδεολογία! Οταν πρόκειται να θωρακιστούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας απέναντι στις διεκδικήσεις και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, οι διαχωριστικές γραμμές θολώνουν ανάμεσα στα αστικά κόμματα, αλλά και με τους εκπροσώπους των φασιστών.

* * *

Τι άλλο να περιμένει όμως κανείς από τους υπερασπιστές της αντιδραστικής - αντιλαϊκής ΕΕ, που εξισώνει τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό με τον ναζισμό, ρίχνοντας νερό στον μύλο του δεύτερου; Τι άλλο να περιμένει κανείς από τα κόμματα που βγάζουν αντιφασιστικές κορόνες και την ίδια ώρα χειροκροτούν στη Βουλή τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ, άλλοι καθισμένοι και άλλοι όρθιοι; Τι άλλο να περιμένει κανείς απ' αυτούς που στηρίζουν αντικομμουνιστικές διακηρύξεις της ΕΕ, όπως αυτή που υπέγραψε και ο Αλ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός το 2019 στη Ρουμανία;

Ολα αυτά, που δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Πραγματικό ανάχωμα στην ακροδεξιά και τον φασισμό, στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό μπορεί να βάλει με την οργανωμένη πάλη του μόνο ο λαός, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που λιβανίζουν και υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά, αναπαράγει και αξιοποιεί κατά τα συμφέροντα του κεφαλαίου τη φασιστική ιδεολογία και δράση!


Π. Κετσ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου