Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Παράσταση διαμαρτυρίας για μέτρα προστασίας από τις πυρκαγιές

 

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, διεκδικώντας άμεσα μέτρα πυροπροστασίας στον νομό Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν τα Συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) και Οικοδόμων, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εργαζόμενων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική Θεσσαλονίκης, οι Ενώσεις Εμποροϋπαλλήλων και Λογιστών, όπως και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα, τα σωματεία τονίζουν πως οι πρόσφατες - μικρής έκτασης - πυρκαγιές σε περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και άλλες εστίες που αντιμετωπίστηκαν με αυταπάρνηση από τους πυροσβέστες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την ευρύτερη περιοχή στον νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και στους όμορους νομούς.

«Αλλη μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, όλη η Ελλάδα καίγεται», σημείωσε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Γιάννης Ελευθεριάδης, γραμματέας του ΣΕΤΕΠΕ, τονίζοντας πως υπαίτιες για το διαρκές αυτό έγκλημα είναι όλες οι κυβερνήσεις που δεν έχουν λάβει μέτρα προστασίας και επαρκούς στελέχωσης της Πυροσβεστικής, καθώς αυτά μπαίνουν στο ζύγι της πολιτικής κόστους - οφέλους. «Συνεχίζουμε δυναμικά, ξέρουμε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», είπε.

«Ζητούμε να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες, καταγγέλλουμε τις πολιτικές που όπως στην Εύβοια, έτσι και τώρα σχεδιάζονται, να βάλουνε τους ιδιώτες για να εκμεταλλευτούν τα καμένα και να αποκομίζουν κέρδη πάνω στις δικές μας πλάτες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κατσούρος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε πως «αποδεικνύεται το σύνθημα του ΚΚΕ ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, που έγινε πράξη με τεράστιο κόστος, με εθελοντές που με αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη, με εκατοντάδες μέλη και στελέχη, φίλους του ΚΚΕ στο πλευρό τους σε κάθε μέτωπο, με θυσίες ανθρώπινων ζωών όπως των πιλότων που έχασαν τη ζωή τους». Ακόμα, τόνισε την ανάγκη διεκδίκησης άμεσης αποζημίωσης όλων των πληγέντων αλλά και στελέχωσης με μόνιμο και σταθερό προσωπικό των δασαρχείων της Θεσσαλονίκης αλλά και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

«Δεν ανεχόμαστε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης της ΝΔ και των διάφορων παπαγάλων της ότι για την καταστροφή φταίει ο "κακός μας ο καιρός", "η κλιματική κρίση" και "η κλιματική αλλαγή"», σημειώνουν μεταξύ άλλων τα σωματεία σε κοινή τους ανακοίνωση, «είναι άθλια επιχειρήματα που επαναλαμβάνονται από όλες τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει και που ήθελαν να διαχειριστούν τη λαϊκή αγανάκτηση μετά από κάθε καταστροφή. Ακόμα κι αν ισχύει το επιχείρημα της κυβέρνησης περί "κλιματικής κρίσης", αυτό σημαίνει ότι έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, αφού προβλέπει την καταστροφή και την ίδια στιγμή συνεχίζει το έγκλημα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης».

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου