Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αντιιμπεριαλιστική επίσκεψη μνήμης στο Βελιγράδι (ΦΩΤΟ)

 

 

Με την συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων από σωματεία της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η τριήμερη εκδρομή στο Βελιγράδι που ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα. 

Σκοπός της πρωτοβουλίας των Συνδικάτων που αγκαλιάστηκε μαζικά, με τη συμμετοχή πάνω από 400 εργαζομένων, είναι να φέρει σε επαφή τους εργαζόμενους με την σπουδαία αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική δράση των συνδικάτων, την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, να λειτουργήσει ως παράδειγμα στις σημερινές συνθήκες, στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και επεμβάσεις.

Στο πλαίσιο του τριημέρου, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο κτίριο του Γιουγκοσλαβικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας που βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και που αποτελεί ένα από τα λίγα βομβαρδισμένα κτίρια που δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα.

Στη διάρκεια της παρουσίας τους στο Βελιγράδι, θα συμμετέχουν σε ιστορικό περίπατο στην περιοχή, μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν τα τραγικά γεγονότα της περιόδου.

Επίσης θα επισκεφθούν το φρούριο Kalemegdan που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, που αποτέλεσε σύμβολο της αντίστασης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ενώ θα συμμετέχουν και σε εκδήλωση όπου θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία από συνδικάτα της Σερβίας.

 






 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου