Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Απαντούν στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης με συλλαλητήριο στις 28 Μάρτη
Θα προηγηθούν αγωνιστικές θεματικές παρεμβάσεις στις 26 και 27/3

Από τη χτεσινή σύσκεψη σωματείων και φορέων στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη σωματείων και φορέων στη Θεσσαλονίκη
Την απάντηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στη νέα «αναπτυξιακή» φιέστα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτήν τη φορά στην Κεντρική Μακεδονία, οργανώνουν ταξικά σωματεία και φορείς της περιοχής
.Το περιφερειακό «αναπτυξιακό» συνέδριο της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη και ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει την τελευταία μέρα.

Στη σύσκεψη των σωματείων που πραγματοποιήθηκε χτες, ανακοινώθηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 28 Μάρτη, στον Βαρδάρη, ενώ στις 26 και 27 Μάρτη θα προηγηθούν θεματικές αγωνιστικές παρεμβάσεις.
Τη χτεσινή σύσκεψη κάλεσαν η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠ).
Συμμετείχαν εκλεγμένοι και μέλη από δεκάδες ακόμα σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, εκπρόσωποι Λαϊκών Επιτροπών, εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.


Σε απάντηση στην απάτη της «δίκαιης» ανάπτυξης, αποφασίστηκε τα σωματεία να εντείνουν τις προσπάθειες για οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προβάλλοντας τις δικές τους διεκδικήσεις για: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Αμεση επαναφορά με νόμο των ΣΣΕ, της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα πριν την κατάργηση των ΣΣΕ. Μέτρα προστασίας των άνεργων, με αξιοπρεπή επιδόματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που τσακίζει μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και ΕΒΕ. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία. Απαγόρευση των κατασχέσεων σπιτιών και καταθέσεων εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών. Εργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής, αντιπυρικής προστασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στη μάχη
 
Μέσα από τη σύσκεψη μπήκε στόχος μέχρι την Κυριακή 18/3 να συνεδριάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Διοικητικά Συμβούλια σωματείων. Να συζητήσει το κάθε ΔΣ το δικό του σχέδιο δράσης, επιδιώκοντας να ανοίξει η συζήτηση με τους εργαζόμενους. Επιδιώκεται να οργανωθούν Γενικές Συνελεύσεις, μαζικές, και να συμβάλουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στην οργάνωσή τους.

Να μπουν στη μάχη εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες και μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις να μετατρέψουν την αγανάκτηση σε αγώνα ενάντια στην πολιτική που τους φτωχοποιεί, τους πάει όλο και πιο κάτω για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να οργανωθεί η αντίσταση και αντεπίθεση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της αστικής τάξης, που τους θέλουν δούλους τον 21ο αιώνα.

Παράλληλα με τον αγώνα για το μισθό, την Κοινωνική Ασφάλιση, τη δωρεάν Υγεία και Παιδεία, να εντάξουν στο σχεδιασμό τους την πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου