Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ «Σόου» των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν από σημαντική, για το λαό της πόλης, συνεδρίαση (VIDEO)





Τη μέρα που ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, κλήθηκε να δώσει «εξηγήσεις» στην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας σχετικά με τις παρεμβάσεις των υπηρεσιών του δήμου για την αποκατάσταση ζημιών στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο, αλλά και τη μέρα που στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, συνεδρίαζε για έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες (όπως η λειτουργία Λαϊκού Στεκιού - Εστιατορίου στα Ζαρουχλέικα στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο κέντρο της πόλης και κατασκευή - συντήρηση  μονώσεων στεγών σχολικών κτιρίων), οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, στήνοντας ένα ακόμα σόου. 

Για τη στάση τους αυτή, η δημοτική Αρχή, σε σχόλιό της τονίζει: 

«Γνωρίζουμε τη σφοδρή επιθυμία των ηγεσιών των παρατάξεων των ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ και άλλων κέντρων να απαλλαγούν από τη Δημοτική Αρχή. Αλήθεια, είναι τυχαίο ότι αποχώρησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρώτο θέμα τη δημιουργία λαϊκού εστιατορίου στα Ζαρουχλέικα; Είναι τυχαίο που "έκαναν την πάπια" σήμερα που ο δήμαρχος Πατρέων κλήθηκε σε απολογία από υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, επειδή έκανε αυτό που έπρεπε στην οδό Ποσειδώνος στο Ρίο;


Ας δώσει την απάντηση ο πατραϊκός λαός.

Μέχρι τις εκλογές, συντονισμένα, προσχεδιασμένα, με σόου θα προσπαθούν να κάνουν το άσπρο - μαύρο.

Ο πατραϊκός λαός δεν βυζαίνει το δάχτυλο, έζησε τα έργα και τις ημέρες των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Με το ψέμα και το θέατρο προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της δημοτικής αρχής και του δημάρχου.

Έχουν σχέδιο, τους ενώνει ο κοινός στόχος και η υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν».

Σχετικά με τη λειτουργία Λαϊκού Στεκιού - Εστιατορίου στα Ζαρουχλέικα στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης,  μεταξύ άλλων είπε πως «στο Δήμο μας η ανεργία καλά κρατεί, με 34.000 άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Στην πόλη μας 14.500 οικογένειες ζουν με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η φορολεηλασία, τα εισοδήματα που έχουν μειωθεί δραματικά για κάθε λαϊκή οικογένεια, το βίαιο ξεκλήρισμα των αγροτών στην ύπαιθρο, των επαγγελματιών και βιοτεχνών στην πόλη συνθέτουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας και είναι το αποτέλεσμα της νέας φάσης την καπιταλιστικής ανάπτυξης. 
Είναι η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας αυτή που διαψεύδει τους ισχυρισμούς, ότι τάχα από την ‘’ανάπτυξή’’ θα φάει γλυκό ψωμί ο λαός μας».

Έχοντας καθαρό λοιπόν πως «και σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης η φτώχεια και η εξαθλίωση, η ανέχεια θα ακολουθούν το λαό μας, έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά μέτρα. Θυμίζουμε ότι ήδη 3.500 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν απαλλαγή ή έχουν μειωμένα ανταποδοτικά τέλη και τιμολόγιο νερού. Τα νέα ζευγάρια απαλλάχθηκαν από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, στο Δημοτικό Βρεφοκομείο (για εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ). 
Λειτουργεί ημερήσια κατασκήνωση στην πλαζ της Αγυιάς και από φέτος και στα Ροΐτικα, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Λειτουργούμε τα Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης όπου συμμετέχουν 650 παιδιά, που οι οικογένειές τους δυσκολεύονται να τους δώσουν επιπλέον στήριξη για τη μόρφωσή τους. Έχουμε δομή για παροχή συσσιτίων, υπάρχει δομή για άστεγους, ενώ ετοιμάζεται και νέα».

Με τα παραπάνω, που προσφέρουν μικρή ανάσα σε όλους όσοι υφίστανται τις συνέπειες της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, πιλοτικά «προχωράμε στη δημιουργία στα Ζαρουχλέικα, στην περιοχή εργατικών κατοικιών Ταραμπούρα στο κτίριο που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ, ενός Λαϊκού Στεκιού - Εστιατορίου. Προτείνουμε να λειτουργεί με την ευθύνη του Νοτίου Διαμερίσματος και σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό, την Αντιδημαρχία Παιδείας - Αθλητισμού, τον Πολιτιστικό Οργανισμό, το ΔΗΠΕΘΕ, συνολικά των υπηρεσιών του Δήμου».

Στόχος, όπως είπε ο δήμαρχος Πάτρας, είναι «το στέκι αυτό να γίνει στέκι πολιτιστικής δράσης στην ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε οι μαζικοί φορείς, οι μαθητές, η νεολαία, οι φοιτητές να αγκαλιάσουν με τις δράσεις τους αυτήν την προσπάθεια. Να συμβάλλουν ενεργά και δραστήρια στην υλοποίησή της. Να γίνει το δικό τους λαϊκό στέκι, βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, σε οργάνωση εκδηλώσεων. Το στέκι να απλώνεται σε όλα εκείνα που ευχαριστούν, δίνουν δύναμη σε όλους όσοι θα συμμετέχουν, πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινηματογράφος, θέατρο, παρουσίαση βιβλίων, χορός, επιτραπέζια παιχνίδια, αθλητικές εκδηλώσεις κ.ά. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα ζητήσουμε να αξιοποιηθούν, πέρα από τον υπάρχοντα χώρο, οι χώροι των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής. Θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρεται το μεσημέρι φαγητό, με τη συνδρομή της δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου - Συσσιτίων του Κοινωνικού Οργανισμού. Την Κυριακή του Πάσχα 8 Απρίλη, θα διοργανωθεί μεγάλο λαϊκό γλέντι, μαζί με το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού».

Παράλληλα, «παίρνοντας εμπειρία από τη λειτουργία του, θα προχωρήσουμε και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας στη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών. Στόχος των παραπάνω δράσεών μας δεν είναι σε καμία περίπτωση η αποδοχή της φτώχειας, της ανεργίας. Να εξαρτάται ο λαός μας από δομές διαχείρισης της φτώχειας από ένα κρατικό σύστημα πενιχρών παροχών και επιδοτήσεων. Να εξαρτάται δηλαδή από αυτό για να μπορεί να ζήσει, καλύπτοντας ένα ελάχιστο μέρος κάποιων αναγκών».

Καταλήγοντας, ο Κ. Πελετίδης είπε ότι «με την πρωτοβουλία μας αυτή, θέλουμε να στηρίξουμε τη δράση της νεολαίας, των ανέργων, των φορέων, να διεκδικήσουν, να δημιουργήσουν, να απολαμβάνουν όλα όσα τους στερούν οι αντιλαϊκές πολιτικές, γιατί έχουν δικαιώματα στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Ο νέος, ο άνεργος, ο δικαιούχος του ΚΕΑ αξίζουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, με δουλειά και μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Ο λαός μας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τη φτώχεια την εξαθλίωση και την ανέχεια. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν. Να δυναμώσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα, με σημαία την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του» (όλη την εισήγηση του Κ. Πελετίδη για το θέμα, μπορείτε να τη δείτε στο παραπάνω βίντεο).

Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα που τόσο ανάγκη έχει ο λαός της Πάτρας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, τόνισε ότι «η ΔΕΥΑΠ υλοποιεί το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2018 με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο κέντρο της πόλης.

Τα προβλεπόμενα έργα αποτελούν συνέχεια των έργων που κατασκευάστηκαν το 2017 και αφορούν παρεμβάσεις στα τμήματα των παντορροϊκών αγωγών μεταξύ των οδών Αγ. Ανδρέου και Όθωνος Αμαλίας και από Ερμού μέχρι Τριών Ναυάρχων.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται είναι:

1. Η ανακατασκευή φρεατίων εκτροπής, ώστε να εμποδίζεται η εισροή θαλασσινού νερού στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό.

2. Η αντικατάσταση του υπάρχοντος αγωγού με αγωγό μεγαλύτερης διατομής και η απομάκρυνση ή διευθέτηση εγκάρσιων δικτύων ύδρευσης, ΟΤΕ, ΔΕΗ, τα οποία παρεμποδίζουν την απορροή των ομβρίων.

Με τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις μας διαπιστώνεται αφενός η καλύτερη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και αφετέρου η ευκολότερη απορροή των ομβρίων υδάτων στις περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου