Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΑΙΣΧΟΣ η απόφαση του ΣτΕ για συντάξεις




ΣτΕ: Νόμιμες οι περικοπές συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλο



Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των 
(Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων) ?

Ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους, που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 «Νόμος Κατρούγκαλου».

Τι έχουν να πουν τώρα για στους συνταξιούχους για τις προσφυγές οι λεγόμενες  ( Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των συνταξιούχων ) που οργάνωσαν τη συμπαιγνία με δικηγορικά γραφεία και αφαίμαξαν παραπέρα και από τους Νόμους που ψήφισαν τα κόμματα που ανίκανα και ανήκουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι εργατοπατέρες ?

Συνταξιούχοι

Η μόνη αληθινή φερέγγυα δύναμη και φωνή είναι η επίσημη ταξική και αγωνιστική δύναμη (ΟΣΙΚΑ) Ομοσπονδία Συνταξιούχων και η (ΣΕΑ) ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ - Π.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  .
Από την αρχή σας είπαν την ηλίθια και ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτών των μέτρων είναι ο μαζικός διαρκής αγώνας και ότι αυτά τα θέματα δεν λύνονται με δικαστικές αποφάσεις αλλά με πολιτική απόφαση που πρέπει να την επιβάλουμε με τον αγών μας και εξαρτάτε από την μαζικότητα .

Αυτό θέλανε να κτυπήσουν αυτοί που οδήγησαν τους συνταξιούχους σε δικαστικές προσφυγές και με το αζημίωτο βέβαια για να οδηγήσουν τους συνταξιούχους στον καναπέ να τους φέρουν τα κλεμμένα στο σπίτι .

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ  ! ! !     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΞΕΣΗΚΟΜΟΣ

ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΡΧΕΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4387/16.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΝΟΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα. Με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4Ης  αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη την χώρα να νικήσουν τον φόβο, την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνεται τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά.
Στην Αττική θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω συγκεντρώσεις:
  • Τετάρτη 25 Απρίλη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ώρα 10.πμ.
  • Τρίτη 15 Μάη στην ίδια πλατεία ώρα 10πμ.
  • Παρασκευή 25 Μάη στην ίδια πλατεία 10 πμ.
  • Τρίτη 19 Ιούνη στην ίδια πλατεία.
Θα ακολουθούν πορείες σε διάφορα υπουργεία και στην Βουλή.
Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιούνται σταθερά από τα σωματεία μας σε όλη τη χώρα.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου