Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΔΥΕΘ Αντιιμπεριαλιστική - Αντιπολεμική εκδήλωση στο Λαγκαδά (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Με το σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά ολοκληρώθηκε η αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα Κυριακή 3 Ιούνη η Επιτροπή Ειρήνης Λαγκαδά και την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Οι φίλοι και τα μέλη της ΕΔΥΕΘ έφτασαν στο Λαγκαδά με αυτοκινητοπομπή, που ξεκίνησε το πρωί μπροστά από το Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη.
Κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις της ΕΔΥΕΘ δράσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση του Πεδίου Βολής Ασκού - Προφήτη ως πεδίου άσκησης του ΝΑΤΟ με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει αυτό για το λαό της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι η μακρόχρονη χρήση του Πεδίου Βολής Ασκού - Προφήτη έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινή ζωή και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Η ΕΔΥΕΘ υποστηρίζοντας το δίκαιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για απομάκρυνση του πεδίου βολής. απαιτεί άμεσα να κλείσει και για τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, που ασκούνται εκεί.

Η σημερινή εκδήλωση γίνεται και για να διαμαρτυρηθούμε για τη χρήση του Πεδίου Βολής Ασκού - Προφήτη ως πεδίο άσκησης του ΝΑΤΟ με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει αυτό για το λαό της περιοχής.


Όπως σημείωσε ανοίγοντας της εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά ο πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης Δημήτρης Κωνσταντινίδης (το πλήρες κείμενο της ομιλίας του μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω), «το Πεδίο Βολής ανήκει στον ελληνικό στρατό. Χρησιμοποιείται ωστόσο όλο και πιο έντονα από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, που βρίσκονται στη χώρα μας. Χρησιμοποιείται για ασκήσεις κι εκπαιδεύσεις, με σκοπό τη διεξαγωγή στρατιωτικών επεμβάσεων και πολέμων ενάντια σε λαούς και χώρες με τους οποίους ο λαός μας δεν έχει να χωρίσει τίποτε.

Το δόγμα του ελληνικού στρατού - ενταγμένο μέσα στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ - έχει μετατραπεί σε καθαρά επιθετικό. Τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται, για να αποσταλούν στα πέρατα του κόσμου, αντί του ενός και μοναδικού καθήκοντος που πρέπει να έχουν, την υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας. Μετατρέπονται έτσι σε μισθοφόρους, που θα σταλούν για να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των ξένων μονοπωλίων και των ελληνικών επιχειρηματικών της ομίλων. Γι’ αυτό φωνάζουμε δυνατά το σύνθημα: Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά!».

Σε όλες τις εκδηλώσεις μας εκφράζεται η ανησυχία, η αγανάκτηση και η αντίθεση του λαού μας σε οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Ενάντια στις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης για την διαβόητη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» και τη μεγαλύτερη συμμετοχή της στο πλιάτσικο των λαών, τόνισε στην συνέχεια εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ η Ηλέκτρα Ραΐζη, προσθέτοντας ότι «ολοένα και πιο δυνατά ακούγονται τα τύμπανα του πολέμου στην περιοχή μας! Τα σημάδια είναι πολλά και πολύ ευδιάκριτα» (όλη η ομιλία της βρίσκεται παρακάτω).

«Ο λαός, οι μισθωτοί εργαζόμενοι, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και οι φτωχοί αγρότες, πρόσθεσε, δεν πρέπει να δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις της αστικής τάξης. Δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα απατηλά συνθήματα περί "εθνικής ενότητας", γιατί τέτοια δεν υπήρξε ποτέ και δεν μπορεί να υπάρξει! Άλλα είναι τα συμφέροντα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κι άλλα αυτά των αστών, που πλουτίζουν από την εκμετάλλευσή του λαού στην ιμπεριαλιστική "ειρήνη" κι από τη θυσία του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στον αντίποδα των ανταγωνισμών των αστών, το Κίνημά μας προβάλει την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τον κοινό αγώνα των λαών και των εργαζομένων όλων των χωρών. Οι λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε μεταξύ μας. Έχουμε όλοι έναν κοινό εχθρό, τους εκμεταλλευτές μας, ενάντια σ’ αυτούς αγωνιζόμαστε, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Μας ανησυχούν ιδιαίτερα η ξενοφοβία και τα φαινόμενα εναντίωσης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ιδιαίτερά όταν αυτά προέρχεται από ανθρώπους απλούς, μεροκαματιάρηδες, που και αυτοί οι ίδιοι είναι θύματα της ίδιας εκμετάλλευσης. Μας βρίσκουν σταθερά αντίθετους τα συνθήματα εθνικιστικού και φυλετικού μίσους, που κραυγάζουν τα φασιστικά αποβράσματα της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Το λέμε σε όλους τους τόνους, αγωνιζόμαστε για την ακεραιότητα της πατρίδας μας, ενάντια στην αλλαγή των συνόρων, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και πολέμους, αν χρειαστεί ενάντια και στον ξένο εισβολέα. Αλλά και ενάντια στη ντόπια αστική τάξη, που, επαναλαμβάνουμε, είναι συνυπεύθυνη για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με την πολιτική της προετοιμάζει το ξέσπασμά τους.

Ζητάμε να γυρίσουν στην πατρίδα όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί, που βρίσκονται στις ευρωατλαντικές αποστολές εκτός συνόρων. Δεν θέλουμε τα παιδιά του λαού μας να σκοτωθούν ή και να σκοτώσουν άλλους λαούς για τα συμφέροντα των υπερεθνικών μονοπωλίων και των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Ζητάμε να κλείσουν όλες οι ξένες Βάσεις, Στρατηγεία και Στρατόπεδα εκπαίδευσης. Να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, να κλείσει άμεσα για τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους το Πεδίο Βολής Ασκού - Προφήτη.

Έχουμε βαθιά πίστη στη δύναμη του λαού μας, αγωνιζόμαστε για τη συναδέλφωση των λαών και των εργαζόμενων όλου του κόσμου!
  • Αγώνας για να γίνει ο λαός μας αφέντης και νοικοκύρης στον τόπο του!
  • Αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά!
  • Αγώνας για ειρήνη, με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα όλων των ανθρώπων!».
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε συναυλία με αντιπολεμικά τραγούδια από το συγκρότημα του ΠΑΜΕ.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με δυναμική πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά.  









902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου