Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Η χειρονομία του KKE είναι μια μαρτυρία του αληθινού διεθνισμού


Ευρωεκλογές: Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας

ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατέθεσε σήμερα το πρωί (8/4) το εκλογικό έγγραφο για την συμμετοχή στις Ευρωεκλογές το 2019. Θα συμμετέχουμε σε όλες τις περιφέρειες χωρίς την ανάγκη να συλλέξουν οι οργανώσεις υπογραφές επειδή είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής πρωτοβουλίας που αντιπροσωπεύεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από δύο ευρωβουλευτές του KKE. Χάρη στη συγκατάθεση των Ελλήνων συντρόφων και με την παραχώρηση του συμβόλου τους στην εκλογική μας συμμετοχή καταφέραμε να πετύχουμε απαλλαγή από την υποχρέωση.

Η χειρονομία του KKE είναι μια μαρτυρία του αληθινού διεθνισμού, απόδειξη της δύναμης και της σταθερότητας των διεθνών δεσμών που το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια με τα αδελφά κόμματα.

Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν μεταβάλλει τη γνώμη μας για την αμετάβλητη φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμικών της οργάνων. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εβδομάδες της εκλογικής εκστρατείας για να καταγγείλουμε την πραγματική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς υποκρισία και οπορτουνισμό οποιουδήποτε είδους. Η Ευρώπη των εργαζομένων και των λαών που θέλουμε να επιτύχουμε μπορεί να οικοδομηθεί μόνο εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Η συλλογή των υπογραφών θα ήταν ένα εμπόδιο αδύνατο να ξεπεραστεί διαφορετικά. Στην πραγματικότητα, ο νόμος απαιτεί 145.000 υπογραφές με πολύ υψηλά περιφερειακά όρια (3.000 μόνο στην Valle d’Aosta) και απαιτεί σημαντικά έξοδα για την εξακρίβωση της γνησιότητας τους.

Πρόκειται για έναν αντιδημοκρατικό νόμο που ο αποκλειστικός σκοπός του είναι να ευνοήσει τις πολιτικές δυνάμεις που ήδη υπάρχουν στο Κοινοβούλιο, να ωθήσει τα κόμματα σε αναγκαστικές και αφύσικες συμφωνίες, να ενώσει τις δυνάμεις τους με τις δυνάμεις της πλειοψηφίας, να αποτρέψει την αναδιοργάνωση των εναλλακτικών λαϊκών δυνάμεων στα υπάρχοντα κόμματα.

Η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν μεταβάλλει τη γνώμη μας για την παγιωμένη φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμικών της οργάνων. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις εβδομάδες εκλογικής εκστρατείας για να καταγγείλουμε την πραγματική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς οποιουδήποτε είδους υποκρισία και οπορτουνισμό. Όπως κάναμε ήδη στις βουλευτικές εκλογές του 2018, θα πούμε σαφώς στους εργάτες και τους εργαζόμενους ότι η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα είναι μια ψήφος για την ενίσχυση της ιστορικής προοπτικής της κατεδάφισης της καπιταλιστικής κοινωνίας και την συσσώρευση δυνάμεων προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας .

Η Ευρώπη των εργαζομένων και των λαών που θέλουμε να επιτύχουμε μπορεί να οικοδομηθεί μόνο εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι μια ιμπεριαλιστική συμμαχία που έχει στο τιμόνι της τις μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο κύριος υποστηρικτής των πολιτικών επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών τάξεων, ο πρωταγωνιστής των πολέμων και υπεύθυνος για την κρίση. Δεν υπάρχει χώρος για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θέτει τα κοινωνικά δικαιώματα σε πρώτο πλάνο, στο κλουβί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ. Δεν υπάρχει μέλλον προόδου, δικαιοσύνης και ειρήνης για τις νέες γενιές σε ένα αντιδημοκρατικό σύστημα που αποσκοπεί στη συντριβή των δικαιωμάτων και της κατάστασης των λαών υπέρ του κέρδους μερικών.

Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η διαδικασία της κομμουνιστικής ανασυγκρότησης, ώστε οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές τάξεις να αποτελέσουν μια πραγματική εναλλακτική λύση στην ψευδή επιλογή μεταξύ κυβερνήσεων και δυνάμεων της αντιπολίτευσης, μεταξύ υπερασπιστών της ΕΕ και εθνικιστών, που διαφέρουν μόνο στην προπαγάνδα, αλλά πάντοτε ενωμένων στην υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων και στην έγκριση αντιλαϊκών πολιτικών.

Μια εναλλακτική λύση δεν μπορεί να εκπροσωπείται από υποψηφίους αριστερούς, κρατούμενους πολιτικών αντιφάσεων και στερημένους από οποιαδήποτε προοπτική, που λειτουργούν μόνο για τη διατήρηση παλαιών κυβερνώντων ομάδων, οι οποίες παρουσιάζονται τακτικά σε κάθε εκλογή με διαφορετικά ονόματα και σύμβολα, συμβάλλοντας μόνο στον αποπροσανατολισμό των ανθρώπων.

Μια εναλλακτική λύση που πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε στη δική μας χώρα, αλλά να συντονίσουμε και να συνεργαστούμε σε διεθνές επίπεδο με τα Κομμουνιστικά Κόμματα για να ενισχύσουμε τη δράση μας. Γνωρίζουμε ότι η παρουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος στις Ευρωεκλογές είναι ένα σημαντικό μήνυμα ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας και όλων των κομμάτων που, στις δύσκολες συνθήκες της σημερινής Ευρώπης, επιτελούν τη διαδικασία της κομμουνιστικής ανασυγκρότησης. Μαζί με τα αδελφά κόμματα και με βάση τις κοινές γραμμές που έχουμε θέσει, θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση.

Μόνο η ενίσχυση των κομμουνιστών μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια πραγματική πολιτική αλλαγή στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό, σας προσκαλούμε να ψηφίσετε στις 26 Μαΐου το Κομμουνιστικό Κόμμα και να έρθετε αμέσως σε επαφή με τις οργανώσεις μας για να υποστηρίξουμε τη δράση μας.

ΠΓ του ΚΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου