Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Πρασινίσαμε... για να σωθούμε


  Πηγή: Eurokinissi

Της Κάλι Καρά

Πράσινη ανάπτυξη, πράσινη η σημαία της προοδευτικής συμμαχίας και πράσινα τα άλογα που τραβάνε αυτόν τον αραμπά, όπου συναντήθηκαν «Αριστεροί», κεντρώοι, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, δεξιοί, αριστεροδέξιοι, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, γυρολόγοι της πολιτικής. Μετά από ελαφρά πηδηματάκια από κόμμα σε κόμμα, συγκεντρώθηκαν μαζί με στόχο να παραμυθιάσουν άλλη μία φορά τον πολύπαθο ελληνικό λαό ότι τάχα αποτελούν το νέο, το καινούργιο, το προοδευτικό που θα τον απαλλάξει από τα δεινά που του φόρτωσαν όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν δοκιμαστεί στην υλοποίηση και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στη φιέστα για την «προοδευτική συμμαχία», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Γαλάτσι, είχε απ' όλα: Καπηλεία των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού, διαστρέβλωση, με «σκιάχτρο» την ακροδεξιά, προσπάθεια εξωραϊσμού της εμπλοκής της κυβέρνησης στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


«Για μια ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμμαχία», η οποία δεν θα αφήσει «καμία κερκόπορτα ανοιχτή που θα επιτρέψει την επιστροφή όσων λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν την πατρίδα μας» και η οποία θα κάνει μια «μεγάλη προσπάθεια για μια προοδευτική διακυβέρνηση και την επόμενη τετραετία».

Μια ακόμη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ψαρέψει στα θολά νερά της σοσιαλδημοκρατίας, με φόντο την πράσινη σημαία της ΝΑΤΟικής «αριστεράς» όπου το ΝΑΤΟ γίνεται ταυτόσημο με την πατρίδα. Νομιμοφροσύνη στην ΕΕ, υλοποίηση των μνημονίων, συμπόρευση με ολιγάρχες, Μόριες και συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς.

Αυτή η «προοδευτική» συμμαχία-πλυντήριο στελεχών που έχουν διακριθεί για το αντιλαϊκό τους έργο όχι μόνο δεν είναι αντίπαλος της ακροδεξιάς -με την οποία άλλωστε ο Αλ. Τσίπρας συγκυβερνούσε για 4 χρόνια- αλλά γίνεται τελικά χορηγός και τροφοδότης της.

Όλων αυτών η πολιτική γέννησε και γεννά το φασισμό και την ακροδεξιά και μόνο μια συμμαχία εναντίον τους, εναντίον του σάπιου συστήματος, που όλοι αυτοί υπηρετούν, μπορεί να βάλει φραγμό.

Γι’ αυτόν το λόγο ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στις κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ, ισχυροποιώντας αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου