Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

38ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΚΕ αναγνώρισαν αντιπροσώπους της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

 


ΔΑΣ: Μεγάλες οι ευθύνες τους για την παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα

 

 

Η κοινή στάση των ηγεσιών στις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚΕ) και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (προέλευσης ΠΑΣΚΕ) αποδοχής των αντιπροσώπων που αναδείχθηκαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, βασικής πτυχής του νόμου Χατζηδάκη, χαρακτήρισε το ξεκίνημα του 38ου τακτικού Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, ενώ το συνέδριο έχει στην προμετωπίδα του την κατάργηση, μεταξύ άλλων, του νόμου-έκτρωμα, οι ηγεσίες των παρατάξεων αυτών ανέλαβαν την έμπρακτη στήριξή του.

Το ζήτημα μη νομιμοποίησης των αντιπροσώπων που αναδείχθηκαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έθεσε η Βέτα Πανουτσάκου, εκ μέρους της ΔΑΣ, σημειώνοντας ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία συνδέεται άμεσα με τον νόμο Χατζηδάκη που αποτελεί άμεση παρέμβαση του κράτους στα συνδικάτα. Σημείωσε ότι μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ είχε πάρει απόφαση ότι θα μείνει στα χαρτιά όμως σήμερα η πλειοψηφία αλλάζει στάση. Το ερώτημα που μπαίνει είπε είναι αν τα συνδικάτα είναι με τη δύναμη της συλλογικής δράσης, της συζήτησης και αντιπαράθεσης ή με τα κλικ και τα like. Και έθεσε το ζήτημα το συνέδριο ως ανώτατο όργανο να πάρει την πολιτική απόφαση μη νομιμοποίησης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Με την πρόταση της ΔΑΣ συμφώνησαν οι «Παρεμβάσεις» και το ΜΕΤΑ.

Από εκεί και μετά οι ηγεσίες των ΕΑΕΚ, ΔΗΣΥΠ και «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής» έδωσαν ρεσιτάλ κωλοτούμπας, λέγοντας ότι είναι κατά του νόμου, ότι ήδη τα συνδικάτα ακύρωσαν τον νόμο στην πράξη, σε ό,τι αφορά τις απεργίες και το ΓΕΜΗΣΟΕ, αλλά ότι δεν γίνεται να μη νομιμοποιήσουν τους αντιπροσώπους αυτούς, δηλαδή την ηλεκτρονική ψηφοφορία, γιατί δεν το επιτρέπει ο νόμος! Η ΔΑΚΕ σε πλήρη και απροκάλυπτη στοίχιση με τον νόμο-έκτρωμα δήλωσε ότι θεωρεί αναγκαία την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στη βάση αυτή το σώμα του συνεδρίου αποφάσισε την αποδοχή των αντιπροσώπων αυτών, με τη ΔΑΚΕ να υπερψηφίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία μαζί με την ΕΑΕΚ, τη ΔΗΣΥ και τη «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή».  

  • Στο μεταξύ, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, σε ανακοίνωση που διακίνησαν, κατήγγειλαν την εκλογή του πρώην προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Γ. Πάιδα (ΔΑΚΕ), στη θέση του προέδρου της αμαρτωλής ΟΚΕ (Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή), στο πόστο που πριν κατείχε ο εφοπλιστής Γ. Βερνίκος!!! Μάλιστα, για το κατόρθωμά του αυτό πήρε τα εύσημα από την κυβέρνηση της ΝΔ και όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, «ο Γ. Πάιδας για την εκλογή αυτή είχε την τιμητική του στο Υπουργικό Συμβούλιο».
 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου