Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Καμία ανοχή! Απάντηση ο αγώνας για μόρφωση - ζωή

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια

 

Σε κινητοποίηση σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια, συμμετέχει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη (βλέπε σελ. 9) και τον θάνατο του 11χρονου στο σχολείο του στις Σέρρες. Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αποφασίζουν και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

«Η μέρα ξεκίνησε με ένα 16χρονο παιδί να δέχεται σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό για 20 ευρώ βενζίνη που δεν πλήρωσε και να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Κρατική βία - πυροβολισμοί στο ψαχνό, 14 χρονιά μετά από τον νεκρό Αλέξη από σφαίρα αστυνομικού. Και συνεχίστηκε με ένα νεκρό παιδί 11 χρονών από έκρηξη του λεβητοστασίου στο σχολείο του στις Σέρρες... Εγκλημα είναι», σημειώνει με οργή η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, προσθέτοντας: «Δεν είναι θέμα τύχης. Μην τολμήσετε όλοι εσείς στα υπουργεία, στην κυβέρνηση και τα κανάλια να πείτε κάτι τέτοιο. Φτάνει, λίγη τσίπα και ντροπή».

Και συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Χρόνια τώρα, σχολεία ετοιμόρροπα, σοβάδες να πέφτουν στα κεφάλια μας, παράθυρα να σπάνε. Οσο "ψάχνετε να αποδώσετε ευθύνες"... κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Την ώρα του σχολείου ένα νεκρό παιδί - του κράτους η αμέλεια δολοφονεί. Δεν συνηθίζουμε. Οτι είναι κανόνας - Κανονικότητα - Η μόνη μας επιλογή: Το απάνθρωπο σχολείο που μας εξοντώνει. Το άγχος, η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον μας. Η φτώχεια, η ακρίβεια, οι τάξεις - παγωτό και το να μην μας φτάνουν τα ευρώ ούτε για μια τυρόπιτα. Και σήμερα νεκρός μαθητής μέσα στο σχολείο. Και από πάνω σφαίρες στο ψαχνό σε παιδί 16 χρονών για 20 ευρώ».

Η Συντονιστική καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν δυναμικά με συνελεύσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις, αποχές, πανό στα σχολεία, διαμηνύοντας: «Καμιά ανοχή στη βία αυτού του συστήματος. Διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου