Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ούτε σκέψη για πώληση του οικοπέδου που στεγάζεται το ΚΕΑΤ

 

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Την απαράδεκτη προσπάθεια πώλησης του ακινήτου από την Εθνική Τράπεζα, στο οποίο στεγάζεται το παράρτημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Θεσσαλονίκης, μέσω διαδικτυακής ανάρτησης μεσιτικού γραφείου πώλησης, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Το μερίδιο που βγαίνει προς πώληση από το ακίνητο ανήκει στην Εθνική Τράπεζα εξ αδιαιρέτου, ενώ ένα ακόμα ποσοστό του ανήκει σ' ένα «φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Τυφλών» - φάντασμα, το οποίο πριν από το 1983 διαχειριζόταν το ομώνυμο ιστορικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης.

Οπως τονίζει η Οργάνωση του Κόμματος, η ενέργεια αυτή αποτελεί πραγματικά πρόκληση, και προσθέτει:

«Είναι μεγάλες οι ευθύνες τόσο της Εθνικής Τράπεζας όσο και της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή ο φορέας υποβαθμίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Στερείται σύγχρονων επιστημονικών προγραμμάτων, διαθέτει ελάχιστους μόνιμους εργαζόμενους, με τους περισσότερους να είναι συμβασιούχοι, λειτουργεί με κατακερματισμένες και υποβαθμισμένες τις υπηρεσίες του, χωρίς ενιαίο σχέδιο, με σοβαρές ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή.

Οι ανάγκες για την εκπαίδευση και την ολόπλευρη στήριξη των τυφλών παιδιών και αυτών με προβλημάτων όρασης χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνουν, με ευθύνη της σημερινής και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα στις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, είναι ενδεικτική η στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου σε λυόμενα κτίρια που βρίσκονται πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες».

«Το ΚΚΕ βρίσκεται διαχρονικά στο πλάι των ΑμεΑ, των τυφλών, των ανθρώπων με προβλήματα όρασης, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους», συνεχίζει η ανακοίνωση, και ξεκαθαρίζει:

«Οποιαδήποτε προσπάθεια πώλησης του ακινήτου που στεγάζεται το ΚΕΑΤ, αλλά και σχέδια που θα οδηγήσουν είτε στο κλείσιμο είτε στην υποβάθμισή του δεν θα περάσουν».

Το ΚΚΕ διεκδικεί την άμεση ακύρωση, από την κυβέρνηση, της πώλησης του μεριδίου της Εθνικής Τράπεζας στο κεντρικό κτίριο και στις οικοπεδικές εγκαταστάσεις της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, αλλά και να περάσει τόσο το κτίριο όσο και το οικόπεδο και τυπικά στην ιδιοκτησία του ΚΕΑΤ - Παράρτημα Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, απαιτεί να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για να γίνουν οι ανάλογες μελέτες με κατεπείγοντα χαρακτήρα για την ανέγερση νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των τυφλών της Β. Ελλάδας, καθώς οι υπάρχουσες είναι και ακατάλληλες και επικίνδυνες.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου