Τρίτη 10 Μαΐου 2022

«Ανταλλάγματα» που πάντα ζητούνται και ποτέ δεν έρχονται

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Η αντίρρηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην ίδια τη συμφωνία. Είναι στο γεγονός, ότι δίνουμε τη συμφωνία χωρίς να διαπραγματευτούμε κάποια οφέλη για την Ελλάδα, χωρίς να διασφαλίσουμε κάτι το οποίο χρειαζόμαστε πάρα πολύ. Αυτά που δίνουμε είναι εξαιρετικά σημαντικά και θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε ορισμένα θέματα, όπως η πώληση F-16, δηλώσεις ότι προστατεύεται η Ελλάδα και ότι εγγυώνται την ασφάλειά της οι ΗΠΑ, ότι στην επιθετικότητα που έχουμε από την Τουρκία θα μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας ενδιάμεσος για να αποτραπεί οποιοσδήποτε κίνδυνος. Η συμφωνία ως συμφωνία, το περισσότερο μέρος της, το είχαμε κάνει επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κι εγώ είχα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον πρώην ΑΓΕΕΘΑ και Υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Είναι αν μη τι άλλο αποκαλυπτικά ως προς το ηχηρό ΝΑΙ του ΣYΡΙΖΑ στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για ένα ηχηρό ΝΑΙ στο παραμύθι ότι με κάποιο τρικ κάποιας άλλης κυβέρνησης οι ΗΠΑ θα μετατραπούν σε κέρβερους της ειρήνης και της προστασίας των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Αυτό το παραμύθι άλλωστε έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα από την πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων.

Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, για λογαριασμό της άρχουσας τάξης, πηγαίνει χέρι-χέρι με την αναβάθμιση της τουρκικής επιθετικότητας. Αυτό δείχνει η πραγματικότητα αλλά όταν αυτή δεν κάνει στα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου τότε παριστάνουν ότι δεν την βλέπουν. Αν κάτι έχει σημασία είναι ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με... περηφάνια αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα πρωτεία για τη λειτουργία νέων αμερικανικών βάσεων, η παραχώρηση των οποίων γίνεται επ' αόριστον στην κατάπτυστη επιθετική συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που έρχεται προς ψήφιση από την κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή. 

Εκεί που για άλλη μια φορά θα ακουστεί το πραγματικό λαϊκό όχι στην ελληνοαμερικανική συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικο ορμητήριο πολέμου, όπως τώρα με τη μεταφορά στρατευμάτων μέσω της Ελλάδας σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Ουκρανία και σε στόχο αντιποίνων, όπως έχουν δημόσια δηλώσει οι ανταγωνιστές του ΝΑΤΟ (Ρωσία, Ιράν κά). Αυτό το ΟΧΙ θα εκφράσει το ΚΚΕ μέσα κι έξω από τη βουλή.

ΥΓ: όποιος στοιχειωδώς ξέρει ιστορία, αναγνωρίζει πως πάντα η λέξη «ανταλλάγματα», όσον αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ήταν το τυράκι στη φάκα της αποδοχής της εμπλοκής της χώρας. Από τη μικρασιατική καταστροφή ως την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και από τη συμμετοχή σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων έως τη συμφωνία των Πρεσπών. Καταντά και κουραστική, πέρα από επικίνδυνη, η όλη συζήτηση...

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου