Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Το ΠΑΜΕ Καταγγέλλει την ITUC που στηρίζει τη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ




Την ITUC που στηρίζει τη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι, «πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν οι δυνάμεις που κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις ως εχθροί του λαού της Παλαιστίνης. Ως εχθροί κάθε εργαζόμενου, κάθε συνδικάτου που αγωνίζεται ενάντια στην αδικία και τον ιμπεριαλισμό. Τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα!».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος εις βάρος του ηρωικού παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για τη ζωή και το μέλλον του. Η κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στηρίζεται στην απροκάλυπτη στήριξη που του δίνουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και κυβερνήσεις χωρών όπως της Ελλάδας.


Ταυτόχρονα όμως, μια σειρά οργανώσεις και δυνάμεις, μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή ενάντια στο Ισραήλ εκδίδουν ανακοινώσεις οι οποίες δήθεν είναι υπέρ του Παλαιστινιακού λαού. Στην πράξη οι τοποθετήσεις τους είναι λευκή επιταγή για ακόμα περισσότερες δολοφονίες, για επέκταση των εποικισμών, για μεγαλύτερη βαρβαρότητα εναντίον των Παλαιστινίων.

Διαβάζουμε σε Δελτίο Τύπου της ITUC (του γνωστού συνδικαλιστικού οργάνου των ΗΠΑ και των ιμπεριαλιστών): "This disproportionate use of lethal force, with hundreds of victims, is totally unacceptable (Μετάφραση: Αυτή η δυσανάλογη χρήση φονικής δύναμης, με εκατοντάδες θύματα, είναι εντελώς μη αποδεκτή)" (2/4/2018 https://www.ituc-csi.org/ituc-condemns-israel-over-gaza)
Δυνάμεις όπως η ITUC, παπαγαλίζουν τις θέσεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως η ΕΕ και μιλούν για μη αποδεκτή, δυσανάλογη χρήση βίας από τη μεριά του Ισραήλ. Δηλαδή μια αναλογική χρήση βίας, είναι αποδεκτή;

Ρωτάμε:
  • Το Ισραήλ έχει εκτελέσει πάνω από 30 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 2 βδομάδες
Πόσες δολοφονίες Παλαιστινίων θα ήταν αναλογικές και άρα αποδεκτές; 15; 20;
  • Το Ισραήλ έχει τραυματίσει με πραγματικά πυρά πάνω από 3.000 Παλαιστίνιους στις πρόσφατες διαδηλώσεις.
Πόσοι ακρωτηριασμοί, πυροβολισμοί, τραυματισμοί θα ήταν αποδεκτοί από την ITUC και την ΕΕ; Αν ήταν 1.000 οι σακατεμένοι θα ήταν αποδεκτό; Αν ήταν 2.000; 2.500;
  • Το Ισραήλ έχει παράνομα φυλακισμένα πάνω από 300 παιδιά από την Παλαιστίνη
Πόσα φυλακισμένα παιδιά θα ήταν αποδεκτά ως σωστή χρήση βίας; 100; 200;
  • Το ότι το Ισραήλ καταδίκασε και φυλάκισε μια 16χρονη, την Αχέντ Ταμίμι για 1 χρόνο, αντί για 10 είναι αποδεκτό;
Είναι αναλογική χρήση βίας αυτή;
  • Το Ισραήλ, ως κατοχική δύναμη, φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό 
Η ITUC αυτό το θεωρεί λογική χρήση βίας, αφού έχει επιβραβεύσει το Ισραήλ, και τη ρατσιστική οργάνωση "ΧΙΣΤΑΝΤΡΟΥΤ", που είναι υπέρ της κατοχής και της εκμετάλλευσης του παλαιστινιακού λαού με τη θέση του αντιπροέδρου της ITUC
Τέτοιες θέσεις της ITUC εξυπηρετούν την προσπάθεια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων για προώθηση των σχεδιασμών τους στη Μέση Ανατολή μέσα από φωτιά και σίδερο. Στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ ως προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στους λαούς, με πρώτο θύμα τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.

Οι δηλώσεις για αναλογική χρήση βίας είναι προκλητική αναγνώριση στο Ισραήλ του “δικαιώματος” του να σκοτώνει και να δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό. 
Είναι ξεκάθαρη τοποθέτηση ενάντια στο δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να παλέψει για το δικό του ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν οι δυνάμεις που κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις ως εχθροί του λαού της Παλαιστίνης. Ως εχθροί κάθε εργαζόμενου, κάθε συνδικάτου που αγωνίζεται ενάντια στην αδικία και τον ιμπεριαλισμό. Τα χέρια τους είναι βουτηγμένα στο αίμα!

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στέκεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Στηρίζουμε το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να αγωνίζεται για να έχει το δικό του ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για επιστροφή όλων των προσφύγων, απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε είδους συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης με το λαό της Παλαιστίνης, την Κυριακή 15 Απρίλη, στις 10 π.μ., στο Δημοτικό Γήπεδο “Τ. Χαραλαμπίδης”, στο Χαϊδάρι

Για την πρόσβαση στο Δημοτικό Γήπεδο Χαϊδαρίου Τ. Χαραλαμπίδης:
Με τα πόδια: 10 Λεπτά από τη στάση του Μετρό «Αγ. Μαρίνα».

Με Μετρό: Γραμμή 3 (Αεροδρόμιο - Αγία Μαρίνα, Μπλε Γραμμή) και στη συνέχεια την Λεωφορειακή Γραμμή Α16 στάση Σιδηροπούλου.

Με Λεωφορείο: Γραμμή Α16 (πλατεία Κουμουνδούρου - Ελευσίνα) στάση Σιδηροπούλου.

Πλησίον του γηπέδου υπάρχει χώρος στάθμευσης».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου