Η διαρκής ανάπτυξη συλλογικών δράσεων των συνδικάτων για κάθε ζήτημα που απασχολεί την εργατική – λαϊκή οικογένεια, τους επόμενους μήνες, με πρώτο κοινό αγωνιστικό σταθμό την εκδήλωση – γλέντι του ΠΑΜΕ στις 27 Ιούνη και κορύφωση αυτής της δράσης με την πραγματοποίηση μεγάλου παλλαϊκού συλλαλητηρίου στο οποίο καλούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, την πρώτη μετά την μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη στην Καισαριανή.
Εγινε μια σύντομη αποτίμηση της δράσης από την τελευταία συνεδρίαση της Γραμματείας, πριν την Πανελλαδική Σύσκεψη, μέχρι και σήμερα, συζητήθηκαν οι άξονες παρεμβάσεων του επόμενου διαστήματος και τονίστηκε η ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τα συνδικάτα που να διακρίνονται από πρωτοτυπία και να διατρέχουν το σύνολο της ζωής των εργαζομένων.
Εισηγητικά ο Γιώργος Πέρρος σημείωσε ότι στο διάστημα μεταξύ των δύο συνεδριάσεων δόθηκαν μια σειρά κρίσιμες μάχες, που αφορούσαν την Πανελλαδική Σύσκεψη, το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, την απεργία την Πρωτομαγιάς, την ανάπτυξης, αντιιμπεριαλιστικής δράσης, τη συνέχεια της πάλης για ΣΣΕ και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Επισήμανε ότι η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ ήταν η μεγαλύτερη σύσκεψη εργατικών σωματείων που έχει γίνει ποτέ. Η επιτυχία της αποτυπώνει τη σταθερή και επίμονη δουλειά που γίνεται μέσα στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στα σωματεία και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια πλατύτερη εργατική δύναμη που αναζητά αγωνιστική διέξοδο. Ταυτόχρονα ανέδειξε την ανάγκη βελτίωσης λειτουργίας των συνδικάτων ώστε κάθε μάχη να γίνεται αφορμή για οργάνωση, μαζικοποίηση, συζήτηση, ένταξη νέων εργαζομένων στη δράση.