Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Δεκάδες εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ (ΦΩΤΟ)

 


Πηγή: Associated Press

Σφαγή Παλαιστινίων με εν ψυχρώ δολοφονίες δεκάδων άοπλων διαδηλωτών από το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ενθαρρυμένο από την προκλητική στήριξη των ΗΠΑ, που σήμερα μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές Υπηρεσίες Υγείας, τουλάχιστον 41 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα και πάνω από 2.000 έχουν τραυματιστεί από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών που πυροβολούν εν ψυχρώ τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στο φράκτη που έχει τοποθετήσει (αυθαίρετα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου) το Ισραήλ, για να οριοθετήσει τα «σύνορα» με τη Γάζα.

Από τους τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 100 ήταν ανήλικοι, ενώ δεκάδες ήταν οι γυναίκες αλλά και οι δημοσιογράφοι που τραυματίστηκαν.

Από το πρωί της Δευτέρας, οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας προσπαθούν να διασχίσουν τον ιδιαίτερα ενισχυμένο φράκτη που χωρίζει το θύλακα από το Ισραήλ, ωστόσο οι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν διαταγές να πυροβολούν όποιον προσπαθεί να καταστρέψει ή ακόμη και να πλησιάσει το φράκτη.


Οι σημερινές διαδηλώσεις γίνονται με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ενώ παράλληλα αποτελούν την κορύφωση της αποκαλούμενης Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής, που ξεκίνησαν οι Παλαιστίνιοι στις 30 Μάρτη, διεκδικώντας το δικαίωμα της επιστροφής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Από την αρχή των διαδηλώσεων αυτών μέχρι και την τελευταία σημερινή καταμέτρηση, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά ξεπερνά τους 100.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Al Jazeera)





902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου