Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Καταγγέλλει την κλιμάκωση της επιθετικότητας της ΕΕ με αφορμή το ψήφισμα για τη Βενεζουέλα

 
Πηγή: Associated Press

Σε δήλωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά το ψήφισμα για τις εκλογές στη Βενεζουέλα τονίζει:

«Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το απαράδεκτο και προκλητικό κοινό ψήφισμα Λαϊκού Κόμματος, Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελεύθερων που συνιστά ακόμα μια επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, ζητώντας την αναβολή των επικείμενων εκλογών στη χώρα αυτή και τη διεξαγωγή τους με τους όρους που βάζει η ΕΕ.

Το ψήφισμα αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της ΕΕ ενάντια στο λαό της χώρας αυτής, με στόχο την προώθηση των θέσεων και των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει ...επάξια κατακτήσει το ρόλο του σημαιοφόρου όλων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων της ΕΕ και των συμμάχων της, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, σε ολόκληρο τον κόσμο. Νομιμοποιεί και "ξεπλένει" όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα κάτω από τα γνωστά πλέον στους λαούς υποκριτικά προσχήματα περί "δημοκρατίας" και "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει στους ιμπεριαλιστές, την ΕΕ και τα όργανά της, που πρωτοστατούν στις επεμβάσεις, στους πολέμους, στο αιματοκύλισμα των λαών, να παριστάνουν τον "υπερασπιστή" των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, να αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Εκφράζει τη σταθερή αλληλεγγύη του στον εργαζόμενο λαό της Βενεζουέλας και υπερασπίζεται το δικαίωμά του να αποφασίζει ο ίδιος για τα συμφέροντά του».

 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου