Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ


Ειδική έκδοση θα κυκλοφορήσει με τον «Οδηγητή» του Σεπτέμβρη




Με ένθετο την ειδική έκδοση της Επιτροπής Kατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη ο «Οδηγητής»!

Σήμερα, που από παντού διαφημίζονται οι «ευεργετικές ιδιότητες» των ναρκωτικών και καλλιεργείται η ανοχή στη χρήση, σήμερα που υποστελεχώνονται δραματικά τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας, σήμερα που στήνονται χώροι «ανακύκλωσης και αποκομιδής των χρηστών» από το κέντρο της Αθήνας, για να θριαμβεύσουν η περιθωριοποίηση και ο κανιβαλισμός, η ΚΝΕ ανοίγει πλατιά τις θέσεις της και λέει ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά.


Στόχος μας είναι η ζωή που μας αξίζει! Δεν βάζουμε τη ζωή μας στο στόχαστρο, δεν θέλουμε το μυαλό μας ναρκωμένο! Θέλουμε ελεύθερη σκέψη και συνειδητή δράση! Γιατί... «τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό απ' τη ζωή δεν είναι...» (Ν. Χικμέτ).

Μέσα από τις σελίδες της μπροσούρας αποδεικνύεται πως η εξάρτηση από ουσίες είναι κοινωνικό - πολυπαραγοντικό φαινόμενο και μόνο έτσι αντιμετωπίζεται. Πλήθος στοιχείων, ερωτήσεων - απαντήσεων, ερευνών, ζωντανών περιγραφών, αποδομούν τα αντιδραστικά ιδεολογήματα που βομβαρδίζουν τη νεολαία γύρω από τη χρήση ουσιών. Μέσα από την έκδοση φανερώνεται πως ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά είναι συμβιβασμός με τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση, αιτίες βαθιά δεμένες με το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη στο Στέκι Κατά των ναρκωτικών στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στις 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση. Οι επισκέπτες του χώρου θα μπορούν να παρακολουθήσουν το οπτικοακουστικό υλικό και την ψηφιακή έκθεση - παρουσίαση που τo συνοδεύει.
ΣΧΕΤΙΚΑ 
 
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Δυνατό μήνυμα αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου