Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Φωστήρες


Παλιοί και νέοι κυβερνητικοί «λαγοί» στην Υγεία προκαλούν τον λαό, μιλώντας σαν να διευθύνουν το μπακάλικο της γειτονιάς τους, ενώ η πολιτική τους χαντακώνει την καθημερινότητα της λαϊκής πλειοψηφίας και το πολύτιμο αγαθό της Υγείας. Το τελευταίο κρούσμα έρχεται ξανά από τον υφυπουργό Υγείας Δ. Βαρτζόπουλο, που προσπαθεί συστηματικά να ξεπεράσει σε χυδαιότητα τον προϊστάμενό του, Αδ. Γεωργιάδη. «Αφού λειτουργεί Κέντρο Υγείας στο Καναλάκι, τι χρειάζεται και στην Πάργα;», ήταν η απάντηση που έδωσε για να δικαιολογήσει τη μειωμένη λειτουργία του ΚΥ στην Πάργα. Η καινοτόμος σύλληψη λοιπόν της κυβέρνησης είναι ...«χιλιομετρική», αφού το Καναλάκι απέχει μισή ωρίτσα με το αυτοκίνητο, οπότε δεν χρειάζονται δύο Κέντρα Υγείας! Αλήθεια, στα πόσα χιλιόμετρα αρχίζει να μετράει η ανθρώπινη ζωή; Στους πόσους θανάτους αρχίζει να παίρνει προβάδισμα η ευκαιρία να σωθεί ο ασθενής σε σχέση με το «δημοσιονομικό κόστος» που βάζει τους «κόφτες» σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία; Ο ίδιος έλεγε μάλιστα στους Πρεβεζάνους ότι δεν πρέπει να παραπονιούνται για το Νοσοκομείο, αφού παρόμοια είναι τα προβλήματα όλων των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα! Η ...επιστημονική προσέγγιση στα καλύτερά της, λοιπόν, από τους «φωστήρες» της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, που επιστρατεύουν κάθε επιχείρημα - σαβούρα για να δικαιολογήσουν την εγκληματική πολιτική τους.

Αγκομαχάει

Να ανέβουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ για να μικρύνει «η αλαζονεία της κυβέρνησης» ζητάει ο Κασσελάκης, αλλά αγκομαχάει να πουλήσει το προεκλογικό του αφήγημα στον λαό. Γιατί η συναινετική «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αλλά και όταν κατέγραφε μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογές, όχι μόνο δεν φρέναρε την αντιλαϊκή επίθεση της ΝΔ, αλλά την επιτάχυνε κιόλας, στο έδαφος του κοινού αντιλαϊκού προγράμματος που έχουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και της ταύτισής τους με τη στρατηγική της ΕΕ. Γι' αυτό στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31%, καταγράφηκε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κοινοβουλευτικής συναίνεσης διαχρονικά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τον τελευταίο να ψηφίζει τα μισά κυβερνητικά νομοσχέδια! Στη δε Ευρωβουλή η ταύτισή τους στις ψηφοφορίες ξεπερνάει το 74%. Οπότε τίποτα δεν έχει να περιμένει ο λαός ούτε από την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οποιουδήποτε άλλου κόμματος που η πολιτική του είναι συμπληρωματική προς αυτή της ΝΔ. Πιο χαμηλά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, πιο ψηλά το ΚΚΕ, είναι το αποτέλεσμα της κάλπης το οποίο μπορεί να δυναμώσει την ελπίδα από τις 10 Ιούνη. Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ και της πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης είναι η μόνη που μπορεί να κόψει τη φόρα της κυβέρνησης! Αλλά να στριμώξει και τα άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που η πολιτική τους είναι από τα ίδια αντιλαϊκά υλικά με αυτά της κυβέρνησης.


Ζήτημα ... τσέπης

Η πολιτική των «μπαλωμάτων» ζει και βασιλεύει στο ΕΚΑΒ, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία του λαού. Ετσι, μετά τη συμμετοχή στρατευμένων στα πληρώματα των ασθενοφόρων, σειρά έχουν τώρα οι σπουδαστές των ΙΕΚ. Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Υγείας, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ θα καλύπτουν κενά στην επείγουσα βοήθεια και μάλιστα αμισθί, όταν ολοκληρώσουν το θεωρητικό μέρος των σπουδών τους! Ενόψει καλοκαιριού και αυξημένης κίνησης, η κυβέρνηση επικαλείται την «επείγουσα ανάγκη» να καλυφθούν οι τουριστικές περιοχές. Αντί όμως να προσλάβει μόνιμο προσωπικό και να αναπτύξει πλήρως το ΕΚΑΒ για να σώζονται ζωές, βγάζει άρον άρον τους σπουδαστές από τις αίθουσες διδασκαλίας και τους βαφτίζει «πλήρωμα ασθενοφόρου», με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την τύχη των ασθενών, αλλά και των ίδιων των σπουδαστών, που αναλαμβάνουν ευθύνες πάνω από αυτές που τους αναλογούν σε αυτό το στάδιο της εκπαίδευσής τους. Η κρατική υποχρηματοδότηση και στο ΕΚΑΒ είναι η άλλη όψη της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα, που απλώνει τα δίχτυα του και στην επείγουσα ιατρική, μετατρέποντας σε ζήτημα ...τσέπης ακόμα και τη διάσωση την ώρα της ανάγκης.


Μετόπισθεν

Εκτός από τα «πολεμικά ανακοινωθέντα» και το «πράσινο φως» στην Ουκρανία να χτυπάει τη Ρωσία με «δυτικά» όπλα μεγάλου βεληνεκούς, η ΕΕ του πολέμου κλιμακώνει παράλληλα το κυνήγι μαγισσών, με έρευνες για τον εντοπισμό «φιλορώσων» αξιωματούχων στο Ευρωκοινοβούλιο. Την ίδια ώρα, ρωσικά ΜΜΕ «κόβονται» ως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση Πούτιν και απαγορεύεται η λειτουργία τους στην Ευρώπη. Δίπλα στο «Sputnik» και το «Russia Today», η ΕΕ αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία άλλων τεσσάρων ρωσικών ΜΜΕ και συγκεκριμένα των «Voice of Europe», «RIA Novosti», «Izvestia» και «Rossiyskaya Gazeta», επειδή - σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις - στόχευαν «ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα, ειδικά κατά τις προεκλογικές περιόδους» και υποκινούνταν από το Κρεμλίνο! Η «φιλελεύθερη» ΕΕ, που διαφημίζεται ως το λίκνο της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο: Του άγριου λογοκριτή απέναντι σε όποιον δεν αναπαράγει τυφλά την ευρωατλαντική προπαγάνδα. Οι αποφάσεις αυτές είναι ενδεικτικές για την υποκρισία του καβγά περί «κράτους δικαίου», που αναπαράγεται και στη χώρα μας ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και τους άλλους, για να ξεπλύνουν την ΕΕ του άδικου και της εκμετάλλευσης. Είναι αποκαλυπτικές όμως και για την πολεμική προπαρασκευή, για την τάση που ενισχύεται να γενικευτεί ο πόλεμος, με το ευρωατλαντικό στρατόπεδο να παίρνει όλα τα μέτρα για να θωρακίσει τα «μετόπισθεν» από οποιαδήποτε παρέμβαση του αντιπάλου.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου