Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

O Κ. Μητσοτάκης ρωτάει ηλικιωμένη χαμηλοσυνταξιούχο που του λέει “πεινάω” αν τη “στηρίζει” η εκκλησία!

 


 

Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Κέρκυρα αποδείχτηκε εξαιρετικά αποκαλυπτική για εκείνο το είδος του πολιτικού, αλλά και κυρίως του πολιτικού υπηρέτη της οικονομικής ολιγαρχίας, που όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα (βλ. την άποψη του πρωθυπουργού για την τιμή της φέτας), αλλά ακόμα και όταν η πραγματικότητα τον σταματάει στον δρόμο απλώς την προσπερνάει στέλνοντας τον λογαριασμό αλλού! 

Αυτό ακριβώς έκανε ο “άριστος” πρωθυπουργός περπατώντας στην Κέρκυρα. 

Οταν μία συνταξιούχος τον πλησίασε για να του πει ότι παίρνει 400 ευρώ σύνταξη και πληρώνει 300 ευρώ ενοίκιο, της απάντησε “αν πληρώνεις ενοίκιο δεν βγαίνει”! Αδιανόητο… σαν να μιλούσε ένας περαστικός δρόμος στον οποίο η κυρία διηγείται τον καθημερινό της Γολγοθά και όχι εκλεγμένος πρωθυπουργός, μεταξύ των υποχρεώσεων του οποίου είναι και αυτή: Οι άνθρωποι να λαμβάνουν μισθό ή σύνταξη που να αρκεί για να ζήσουν αξιοπρεπή και ασφαλή ζωή, που να περιλαμβάνει στέγη, φαγητό, πρόληψη και υγεία!

Λίγα δευτερόλεπτα μετά “τερμάτισε” το μέγεθος της πηχτής αδιαφορίας.

Η γυναίκα αυτή του είπε “κάτι πρέπει να γίνει… Πεινάω”. Και θαυμάστε τι της απάντησε: “Η εκκλησία σας στηρίζει;”. Προσέξτε… αλλού ο λογαριασμός και η ευθύνη. Διότι, ετούτος ο φωστήρας – πρωθυπουργός δεν είναι εδώ για να ασχολείται με χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν να φάνε… Να τον ρωτούσε πόσα ακόμα όπλα θα στείλει στην Ουκρανία, ναι, εκεί να ανοίξει κουβεντούλα και να αναπτύξει το πολιτικό του μέγεθος. Ευτυχώς,  που δεν τη ρώτησε αν στηρίζεται από συσσίτια!

Και αφού ενημερώθηκε ότι δεν τη στηρίζει ούτε η εκκλησία, την ευχαρίστησε που ήρθε! Δηλαδή, θεώρησε ότι η γυναίκα αυτή βρέθηκε στο δρόμο του για να τον θαυμάσει…μάλλον 

Ο πλήρης διάλογος έχει ως εξής: 

«Αυτά είναι τα λεφτά που έχω να ζήσω», είπε η χαμηλοσυνταξιούχος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνοντάς του το υπόλοιπο του λογαριασμού της.

Όσο αντέχουμε…»,  της απάντησε ο πρωθυπουργός… Δηλαδή; Οταν δεν θα “αντέχουμε” τί θα γίνει; Και τι σημαίνει “αντέχουμε”. Είναι και ο Κ. Μητσοτάκης χαμηλοσυνταξιούχος; 

«Ναι αλλά παιδιά πρέπει να γίνει κάτι», του απάντησε η γυναίκα.

440 ευρώ» είπε εκείνη «και δίνω 300 ευρώ για ενοίκιο.»

Αν είστε στο ενοίκιο δεν βγαίνει», της απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Πεινάω, αυτή τη στιγμή πεινάω», του λέει κατά πρόσωπο η χαμηλοσυνταξιούχος.

«Σας στηρίζει η εκκλησία;» τη ρωτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Κανένας», απαντά η χαμηλοσυνταξιούχος με τον πρωθυπουργό να κλείνει τη συνομιλία με την εξής φράση:

«Ευχαριστώ που ήρθατε».

 

 Areti Athanasiou @AretiAthanasiu


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου