Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης της περιοδείας στον ΟΛΘ

 

 

«Σκυλί που γαβγίζει για τα συμφέροντα του αφέντη του…», τονίζει η ΚΟ Μεταφορών Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την προσπάθεια του Γ. Καφαντάρη, πρώην αντιπρόεδρου της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (Ο.Φ.Ε) και αντιπροέδρου του σωματείου λιμενεργατών Θεσσαλονίκης, να εμποδίσει την περιοδεία του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εργαζόμενου στην COSCO, Μάρκου Μπεκρή, την Τρίτη 28 Μάη στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ.

Συνεχίζοντας η ΚΟ Μεταφορών αναφέρει τα εξής: «Είναι γνωστό ότι όπου παίζονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δίπλα στα αφεντικά θα βρεθούν και ορισμένα μαντρόσκυλα που έχουν αναλάβει το καθήκον να προστατεύουν την μεγαλοεργοδοσία από ό, τι εκτιμά ότι την απειλεί. Στον Ο.Λ.Θ. το ρόλο αυτό έχει αναλάβει με ιδιαίτερο ζήλο ο Γ. Καφαντάρης, πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (Ο.Φ.Ε) και αντιπρόεδρος του σωματείου λιμενεργατών Θεσσαλονίκης.

Το γνωστό αυτό φασιστοειδές, προσπάθησε να εμποδίσει την περιοδεία του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εργαζόμενου στην COSCO, Μάρκου Μπεκρή, την Τρίτη 28/5 στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ. Βέβαια, παρά το σόου που έδωσε ο συγκεκριμένος τύπος, η προσπάθεια παρεμπόδισης έπεσε στο κενό και η περιοδεία συνεχίστηκε κανονικά.

Αρχικά, προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα λέγοντας ότι δεν έχουν θέση τα κόμματα στο λιμάνι. Ξέχασε ότι πριν λίγες μέρες η Ο.Φ.Ε. είχε συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ, ενώ την προηγούμενη μέρα υποψήφιος της Ελληνικής Λύσης περιόδευσε ανεμπόδιστος στο Λιμάνι. Είναι φυσικό αυτά τα κόμματα να μην ενόχλησαν το φασιστοειδές, μιας και το στόμα τους έσταζε μέλι για τον επενδυτικό σχέδιο του αφεντικού του, ενώ κουβέντα δεν βρήκαν να πουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι λιμενεργάτες.

Η αντικομμουνιστική του υστερία τον οδήγησε σε σημείο να ζητάει ονόματα εργαζομένων που συνομίλησαν με τον υποψήφιο του ΚΚΕ λέγοντας ότι "όποιος τον ακούσει δεν θα γίνει μόνιμος εργαζόμενος του λιμανιού". Ύστερα από έντονο διάλογο, επιθέσεις και προκλήσεις προς τα μέλη του ΚΚΕ, έφτασε σε σημείο να λέει ότι "όλοι οι λιμενεργάτες είναι πρόβατα" και ότι "το σωματείο είναι το τσιφλίκι μου και κάνω ότι γουστάρω".

Η διοίκηση του ΟΛΘ είναι εκτεθειμένη για το ελεύθερο που του έχει δώσει να το παίζει κουμανταδόρος ανάμεσα στους λιμενεργάτες. Ίσως από την άλλη, να τον θεωρούν ως καταλληλότερο για τη βρωμοδουλειά με βάση τα ακροδεξιά - φασιστικά διαπιστευτήρια που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια. Ως υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή το 2015 "εκπαιδεύτηκε" να κρατάει μαντρωμένους τους εργαζόμενους μακριά από τους αγώνες και την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ. Ο Γ. Καφαντάρης ήταν με τους μαχαιροβγάλτες που βρέθηκαν απέναντι στους λιμενεργάτες για να χτυπήσουν τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στο Πέραμα. Ήταν με αυτούς που ζητούσαν μεροκάματα για τους Έλληνες λιμενεργάτες στα 18 ευρώ και την ίδια ώρα στην Βουλή σκύλιασαν για φοροαπαλλαγή του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Με αυτούς που ζουν για να βγάζει κέρδη το μεγάλο κεφάλαιο από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Ως συνδικαλιστής, τόσα χρόνια υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργοδοσίας αφού δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του για να βελτιωθούν οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας των λιμενεργατών. Αντιθέτως, δέχεται εργαζόμενοι να δουλεύουν με συμβάσεις μιας ημέρας, με μισθούς ψίχουλα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Τέτοιους συνδικαλιστές δεν τους έχουν ανάγκη οι λιμενεργάτες που βιώνουν στο πετσί τους τι πάει σημαίνει εκμετάλλευση και αγώνας για το μεροκάματο. Αντίθετα, έχουν ανάγκη από συνδικαλιστές και εκπροσώπους που ύψωσαν τα προηγούμενα χρόνια τους αγώνες της εργατικής τάξης ένα μπόι ψηλότερα, όπως οι συνάδελφοι τους εργαζόμενοι της COSCO. Ανθρώπους χωρίς δεσμεύσεις στην εργοδοσία, όπως τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των λιμενεργατών.

Οι εργαζόμενοι έχουν πλούσια πείρα για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να απομονώσουν τα τσιράκια της εργοδοσίας. Γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ και οι υποψήφιοί του βρίσκονται πάντα από την άλλη μπάντα, στο πλευρό των εργαζόμενων και των αγώνων τους. Έχουν την ευκαιρία με τη ψήφο τους στις 9 Ιούνη να στείλουν μήνυμα σε όλους εκείνους που στηρίζουν την πολιτική που καταδικάζει τις ζωές τους. Να δώσουν μια ηχηρή σφαλιάρα στους φασίστες που είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος και το υπηρετούν πιστά με κάθε ευκαιρία».

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου