Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η προετοιμασία του συλλαλητηρίου της ΔΕΘ στο επίκεντρο σύσκεψης του ΠΑΜΕ (ΦΩΤΟ)


 
 
Η προετοιμασία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και ο προγραμματισμός της δράσης βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που διοργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ την Πέμπτη με συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος και εκπροσώπους φορέων στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Το συλλαλητήριο θα πλαισιωθεί με μια σειρά δράσεις και πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος για τη συσπείρωση και την κινητοποίηση των εργαζόμενων της πόλης και της περιοχής.

Τις μέρες πριν το συλλαλητήριο, εκτός από περιοδείες, εξορμήσεις και τη συνέντευξη Τύπου των φορέων της κοινωνικής συμμαχίας, που θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, προγραμματίζονται επίσης:
  • Την Πέμπτη 1η Σεπτέμβρη, συναυλία για τους ανέργους, στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή.
  • Τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., παράσταση διαμαρτυρίας για τους ανέργους, στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου.
  • Την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., κινητοποίηση στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης, ο Λεωνίδας Στολτίδης σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι να σημάνουμε συναγερμό. Στη μάχη όλες οι δυνάμεις, χωρίς καμιά επανάπαυση, κανένα εφησυχασμό. Να προχωρήσουμε αποφασιστικά την προετοιμασία του συλλαλητηρίου της ΔΕΘ. Η μάχη που θα δώσουμε δεν αποτελεί μια απλή διαμαρτυρία. Είναι μάχη για την οργάνωση της αντεπίθεσης στην πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που υπηρετούν με συνέπεια τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την πολιτική της ΕΕ. Για να τους εμποδίσουμε, να τους δυσκολέψουμε, να βρεθούν στο προσκήνιο της πάλης οι διεκδικήσεις και οι σύγχρονες ανάγκες μας. Από τη μάχη αυτή επιδιώκουμε να βγούμε ενισχυμένοι, τα σωματεία, οι δυνάμεις μας να βγουν πιο αξιόμαχες, πιο δυνατές, ατσαλωμένες».

Ο Λ. Στολτίδης κάλεσε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους «όχι μόνο να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς που επιχειρούνται για να προετοιμάσουν τα νέα μέτρα, αλλά να απαντήσουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να μπει μπροστά το αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών».
Κλείνοντας τη συζήτηση ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι «δεν πάμε να δώσουμε έναν αγώνα με όρους απόκρουσης των μέτρων, αλλά με όρους και πνεύμα διεκδίκησης της ικανοποίησης των αναγκών της εργατικής τάξης, με όρους δημιουργίας των προϋποθέσεων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Παράλληλα, απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στο πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων της αγροτιάς για συμμετοχή στο συλλαλητήριο σημειώνοντας: «Απευθύνουμε κάλεσμα προς το πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων της αγροτιάς, να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί, να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μαζί και η συγκέντρωση στη ΔΕΘ είναι ευκαιρία να το επιβεβαιώσουμε αυτό. Θέλουμε μαζί μας τους φτωχούς αγρότες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις αγροτικές Ομοσπονδίες, Επιτροπές Αγώνα αγροτών, Μπλόκων, γιατί νομίζουμε πως αυτός ο δρόμος είναι που θα μας βοηθήσει να συσπειρωθούν δυνάμεις, αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο».

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου