Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Σιγά τα αίματα, κύριε Μητσοτάκη!

Σιγά τα αίματα, κύριε Μητσοτάκη

Σιγά τα αίματα, κύριε Μητσοτάκη!

 

Ο Κυριάκος ανακαλύπτει την …Αμερική!

 

«Στο ΝΑΤΟ νομίζω πως είναι πολύ σαφές ότι αυτή η στάση ουδετερότητας, ότι δηλαδή έχουμε να κάνουμε με δύο μέλη του ΝΑΤΟ και άρα δεν θα παρέμβουμε, δεν θα είναι πλέον αποδεκτή από εμένα.

Το έθεσα και στον γγ Στόλτενμπεργκ, ότι συνεισφέρουμε στο ΝΑΤΟ, είμαστε σύμμαχος χώρα και προσδοκούμε, όταν αισθανόμαστε πως ένας άλλος ΝΑΤΟικός σύμμαχος συμπεριφέρεται κατά τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα δικά μας συμφέροντα, να μην υιοθετεί το ΝΑΤΟ αυτήν τη στάση των ίσων αποστάσεων και της μη παρέμβασης στις εσωτερικές διαφορές.

Είναι βαθύτατα άδικο για την Ελλάδα».

Ιδού η πέμπτη φάλαγγα κι ο Δούρειος Ιππος: ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Τάδε έφη ο Μητσοτάκης, την Τετάρτη, σε διαδικτυακή εκδήλωση αμερικανικής «δεξαμενής σκέψης» όπου προΐσταται ο Νίκολας Μπερνς, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα την εποχή που το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία, αργότερα μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας του στο ΝΑΤΟ και κατόπιν υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, με το όνομά του να παίζει και για υπουργός Εξωτερικών ή Άμυνας σε περίπτωση νίκης του Τζο Μπάιντεν. 

Σιγά τα αίματα…

Τα είπε δυο φορές και εισέπραξε από πλευράς ΝΑΤΟ «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Άλλωστε, η λυκοσυμμαχία δεν αναγνωρίζει «σύνορα» και «κυριαρχικά δικαιώματα» στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της και βλέπει το Αιγαίο ως μια μεγάλη γκρίζα ζώνη.

Εξ ου και μαζί με τις ΗΠΑ και ΕΕ σκεπάζει με τις φτερούγες της τον δρομολογούμενο «διάλογο» των κυβερνήσεων Ελλάδας – Τουρκίας για μοιρασιά της λείας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, βάζοντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο κρεβάτι του Προκρούστη, προκειμένου να επιτευχθεί η βασική ευρωατλαντική στόχευση, η αγκίστρωση της Τουρκίας στη Δύση.

Σιγά τα αίματα, κύριε Μητσοτάκη
 
Σιγά τα αίματα, κύριε Μητσοτάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου