Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Ανακοίνωση για την 1η Μάη, Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών

 

 

Η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας εξέδωσε ανακοίνωση για την 1η Μάη, Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών, την οποία και παραθέτουμε: 

«Αυτή τη χρονιά, αναδεικνύουμε την 1η Μαΐου σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω της σοβαρής όξυνσης των αντιθέσεων μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Οι αναπόφευκτες συγκρούσεις που προκύπτουν από ένα σύστημα ανίκανο για αποκλιμάκωση οδήγησαν και πάλι σε πόλεμο.

Η συνεχής κλιμάκωση μεταξύ των ιμπεριαλιστικών μπλοκ του κόσμου έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την όξυνση του ανταγωνισμού, καθώς κάθε μονοπώλιο που αποζητά την επέκτασή του τελικά θα έρθει αντιμέτωπο με άλλα μονοπώλια που επιδιώκουν το ίδιο. Η διαρκής διαπάλη για κέρδη καθοδηγεί τις πολιτικές της αστικής τάξης και των κυβερνήσεών της και επιβάλλει στον λαό στρατιωτικοποίηση και περαιτέρω αύξηση της εκμετάλλευσης. Το πρόβλημα έγκειται στο σύστημα και όχι στις ενέργειες του ενός ή του άλλου καπιταλιστή.

Φέτος, αναδεικνύουμε την 1η Μάη για να αναδείξουμε τον χαρακτήρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που έπληξε τον ουκρανικό λαό, προερχόμενο από την προσπάθεια της ρωσικής αστικής τάξης να διεκδικήσει τα συμφέροντά της στη διαπάλη ενάντια στους Ευρωατλαντικούς ανταγωνιστές της, οι οποίοι έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους βαθιά μέσα στην Ασία. Σε αυτή τη διαπάλη υπάρχει μόνο ένα θύμα: Οι εργάτες και ο λαός.

Η κρίση στην Ουκρανία, όπως και αυτή στο Καζακστάν, έχει τις ρίζες της στην αντεπανάσταση στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και την πάλη ενάντια στον σοσιαλισμό. Αυτή η μεγάλη τραγωδία, η οποία ανέστησε τον καπιταλισμό σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, τσάκισε το σύστημα που είχε καταστήσει εφικτή την ειρηνική συνύπαρξη αυτών των εθνών και είχε βάλει τα θεμέλια για την εξάλειψη της εκμετάλλευσης και του εθνικισμού.

Με τα ίδια μας τα μάτια βλέπουμε τώρα τι μπορούν να κάνουν ο καπιταλισμός και ο εθνικισμός, για τι φρίκη είναι ικανοί. Είμαστε πάντα αλληλέγγυοι με τον λαό, τους εκμεταλλευόμενους και όσους αγωνίζονται.

Φέτος, αναδεικνύουμε την 1η Μάη εν μέσω μιας κατάστασης όπου η θέση των εργαζομένων σε κάθε χώρα επιδεινώνεται ραγδαία. Οι τιμές για τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης έχουν εκτοξευτεί, δημιουργώντας εν τέλει μια δυσβάστακτη κατάσταση για τον εργαζόμενο λαό, με την κλιματική καταστροφή να διαφαίνεται στον ορίζοντα και να απειλείται το μέλλον της ανθρωπότητας.

Όταν αναδεικνύουμε την 1η Μάη, το κάνουμε για να δείξουμε τον μόνο δρόμο προς τα εμπρός, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Για να δείξουμε την ολοκληρωτική χρεοκοπία του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος, το οποίο επιβάλλει στους λαούς σε όλο τον κόσμο φτώχεια αντί για πλούτο και πόλεμο αντί για ειρήνη.

Δεν διαλέγουμε μεταξύ αυτών που ληστεύουν τους λαούς του κόσμου, δεν διαλέγουμε μεταξύ διαφορετικών μορφών εκμετάλλευσης. Επιλέγουμε το δικό μας μέλλον και θα παλέψουμε για αυτό.

Όταν αναδεικνύουμε τη φετινή 1η Μάη, το κάνουμε με μια πεποίθηση πιο ισχυρή από ποτέ ότι ο σοσιαλισμός παραμένει το μόνο εφικτό μέλλον για την ανθρωπότητα. Υποστηρίζουμε ότι υπάρχει μόνο μία πιθανή επιλογή ενώπιον των λαών του κόσμου: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

Ζήτω η 1η Μάη!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Ζήτω ο σοσιαλισμός!». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου