Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Δ. Μανωλάκου: Οι «φιλοεπενδυτικές» σας πολιτικές είναι επικίνδυνες και εχθρικές για τον λαό (VIDEO)

 

 
 

«Πάρτε πίσω τις απολύσεις και διασφαλίστε την εργασία και το δικαίωμα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, αυτό είναι το δίκαιο αίτημα που αποφάσισαν όλοι μαζί στις συνελεύσεις τους. Αυτές τις λαϊκές εντολές πρέπει να σέβεστε και να υλοποιείται και όχι τις εντολές μιας χούφτας πλουτοκρατίας», τόνισε, μιλώντας για τη μεγαλειώδη σημερινή μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εργατών της εταιρείας και σύσσωμου του λαού της Λοκρίδας στις πύλες της ΛΑΡΚΟ και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει νέα δωράκια στο κεφάλαιο.

Όπως είπε, πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εμπαίζει και απολύει τους εργαζόμενους, ώστε να παραδώσει «καθαρή» από «βαρίδια» -δηλαδή τους εργαζόμενους, τα δικαιώματά τους και τα σωματεία τους- τη ΛΑΡΚΟ και τον ορυκτό της πλούτο στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ταυτόχρονα, δεν ενδιαφέρεται που εξαιτίας της ερημώνουν 5 περιοχές και ελλοχεύει ο κίνδυνος για βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης. 

«Είστε επικίνδυνη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δίκαια ξεσηκώνονται τα χωριά, οργανώνουν έναν ακόμα δύσκολο αγώνα για να μην ξεσπιτωθούν, να μην βρεθούν στον δρόμο ανεργίας, να προστατέψουν τις θέσεις εργασίας στη μεγαλύτερη βιομηχανία στο είδος της στην Ευρώπη»

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι στον αγώνα που δίνουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και ο λαός της περιοχής έχουν στο πλάι τους το ΚΚΕ και πλήθος συνδικάτων από εκφράζουν ενεργά και αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους: «Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι συνολικά αγώνας της εργατικής τάξης. Πρέπει να το καταλάβετε! Δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι για να εγκαταλείψουν, γιατί αφορά τις ζωές και τον τόπο τους. Είναι αγώνας επιβίωσης! Για αυτό κύριοι της κυβέρνησης δεν θα την βγάλετε καθαρή, έχετε απέναντί σας ολόκληρο τον λαό»

Σχετικά με το νομοσχέδιο που συζητείτο στην Ολομέλεια για την ενσωμάτωση της ευρωενωσιακής Οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία σχετικά με τους λεγόμενους αποκλεισμένους διευθυντές, η Δ. Μανωλάκου επισήμανε πως στόχος είναι η ενίσχυση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος της δημόσιας διοίκησης για τις επιχειρήσεις, ενώ διαμορφώνονται και συνθήκες που διευκολύνουν απάτες και καταστρατηγήσεις νομοθετικών μέτρων που δήθεν θέλουν να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή κλπ.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, η κυβέρνηση θεσπίζει χορηγεί σε επιχειρήσεις και επενδυτές φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις που προέρχονται από τη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος, ενώ προωθεί και την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του «φιλέτου» της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, για το οποίο ανταγωνίζονται μεταξύ τους τα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν βλέψεις να το κατοχυρώσουν. 

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε και στην ακρίβεια και στην πολιτική της κυβέρνησης που είναι φιλική για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά σκληρή και άγρια για τον λαό, που, σύμφωνα και με στοιχεία, κόβει τις διακοπές του μέχρι και το φαγητό του και αντιμετωπίζει υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος εν μέσω παρατεταμένης υπερβολικής ζέστης, κάτι που αποδεικνύει και την πλήρη χρεοκοπία, όπως είπε, της πολιτικής της απελευθέρωσης της Ενέργειας και τη μετατροπή της σε πανάκριβο χρηματιστηριακό προϊόν. 

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου