Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Κρίσιμο ερώτημα


  Πηγή: Eurokinissi

Δεν υπάρχει προεκλογική παρέμβαση της ΝΔ που να μην προδίδει την ανυπομονησία της να αναλάβει τη διακυβέρνηση και να πάει «σεμνά και ταπεινά» ένα βήμα πιο πέρα την επίθεση σε βάρος του λαού. Ανυπομονεί δηλαδή να συνεχίσει την «καλή δουλειά» που έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.

Δεν έχει μάλιστα κανένα πρόβλημα να διαφημίζει ανοιχτά τους σχεδιασμούς της, που είναι εξίσου αντιλαϊκοί, αξιοποιώντας το ρεύμα συντηρητικοποίησης που τροφοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του διασύροντας στα μάτια του λαού τις αξίες της «προόδου» και της «αριστεράς».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υπερασπίζεται ανερυθρίαστα και φανατικά το αντιλαϊκό του έργο, με ολίγον από «αυτοκριτική», για να συγκρατήσει τους δυσαρεστημένους και απογοητευμένους από τη διάψευση «ελπίδων» και «προσδοκιών».


Δηλαδή, κανονικό σκηνικό παγίδας για το λαό.

Αυτό ήταν το πνεύμα και της συνέντευξης του πρωθυπουργού προχτές στην ΕΡΤ.
Πέρα από την επίκληση του «μπαμπούλα» της «δεξιάς» και του ΔΝΤ, ο Τσίπρας υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική του.

Κυρίως διαβεβαίωσε ότι με τις αναγκαίες «προσαρμογές», συνεχίζει με σταθερή προσήλωση να υπηρετεί το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο του κεφαλαίου, μαζί με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και άλλους, παρά τις διαφορές τους στο πώς θα ξεζουμίζουν το λαό.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του αναγνώρισε μάλιστα ότι τα «σπουδαία» για το κεφάλαιο απαιτούν συναινέσεις, αφήνοντας για το μέλλον ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνεργασία με τη δεξιά «κάτω από ακραίες συνθήκες», όπως είπε.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της «επόμενης μέρας» των εκλογών.

Το κρίσιμο ερώτημα που μπαίνει επομένως για το λαό είναι αν η επόμενη μέρα θα τον βρει να έχει «ξοδέψει» την ψήφο του, στηρίζοντας κόμματα που μοιράζονται κοινό αντιλαϊκό σχέδιο, παρά τις όποιες διαφορές τους.

Αν θα έχει δώσει δύναμη στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση και σε κόμματα που από οποιαδήποτε θέση θα στηρίξουν τα μνημόνια διαρκείας.

Η αν θα κάνει διαφορετική επιλογή.

Αν θα στηρίξει και με την ψήφο του το ΚΚΕ, που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του και αποτελεί δοκιμασμένη δύναμη στην οργάνωση της λαϊκής αντιπολίτευσης και αντεπίθεσης, στη Βουλή, στο εργατικό κίνημα, στους λαϊκούς αγώνες, απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ, που την επόμενη μέρα θα καταθέσει κάθε ψήφο εργαζόμενου, επαγγελματία, αγρότη και νεολαίου στην πάλη για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το ΚΚΕ, που διαθέτει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας, που φωτίζει την πραγματική διέξοδο για το λαό, τον αγώνα για να ανοίξει ο δρόμος της ριζικής ανατροπής.

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψή μας» του «Ριζοσπάστη», Πέμπτη 6 Ιούνη 2019.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου