Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Κάτοικοι του Κίεβου τίμησαν την 9η Μάη παρά την αστυνομοκρατία και τις απαγορεύσεις (ΦΩΤΟ)

 

Κάτοικοι του Κίεβου, αψήφησαν την αστυνομοκρατία και τις απαγορεύσεις, σπεύδοντας σήμερα το πρωί στο μνημείο της Αιώνιας Φλόγας, στο Πάρκο της Δόξας, για να τιμήσουν την 9η Μάη, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, σε ένα από τα τελευταία εναπομείναντα μνημεία της αντιφασιστικής νίκης που έχουν απομείνει τόσο στο Κίεβο, όσο και σε όλη την Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά, από την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας, δεν τιμάται επίσημα η 9η Μάη, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, καθώς με διάταγμα του ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι μετέτρεψε την 9η Μάη, σε «Ημέρα της Ευρώπης», καθιερώνοντας ως «Μέρα μνήμης και νίκης κατά του ναζισμού» την 8η Μάη. Από το 2015, έχουν απαγορευτεί τα σοβιετικά σύμβολα, στο πλαίσιο εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις, επιχείρησαν να απαγορεύσουν σε βετεράνους και απογόνους τους που φορούσαν τα διακριτικά του Σοβιετικού στρατού, να προσεγγίσουν το μνημείο.

Αξιοσημείωτο, είναι το στιγμιότυπο που καταγράφουν ουκρανικά ΜΜΕ, όταν μια γυναίκα, φορώντας στολή του Σοβιετικού Στρατού και δηλώνοντας πως είναι μέλος της Πανουκρανικής Ένωσης των Σοβιετικών Αξιωματικών, που είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας και τα μέλη της έχουν το δικαίωμα να φορούν τη στρατιωτική στολή τους, επεδίωξε να καταθέσει λουλούδια. Αφού δέχτηκε τις σχετικές «συστάσεις» από την αστυνομία για τα απαγορευμένα σύμβολα (κόκκινο αστέρι και σφυροδρέπανο) που έφερε η στρατιωτική στολή της, κι ενώ βρήκε στήριξη σε άλλους συγκεντρωμένους, σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη, με βάση την παραπάνω απαγόρευση.

Στο Κίεβο της αντικομμουνιστής φρενίτιδας η μνήμη μένει ζωντανή. Οι λαοί δεν ξεχνάνε, οι λαοί της ΕΣΣΔ που μονιασμένοι συνέτριψαν το τέρας του ναζισμού θα είναι πάντα γραμμένοι με χρυσά γράμματα στην Ιστορία κόντρα στις αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων τύπου Ζελένσκι.

(Με πληροφορίες από: «CTRAHA.UA», «ΟΒΟΖ.UA»)

 





902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου