Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Νέα ήθη στην καταστολή ή Πως ο αθλητισμός βλάπτει την υγεία στην Επανομή

 

Επτά πολίτες της Επανομής συνελήφθησαν γιατί κράτησαν πανό και διέκοψαν για δέκα λεπτά τον κυριακάτικο αγώνα στο γήπεδο της Αναγέννησης Επανομής επειδή οι υπεύθυνοι της τοπικής ομάδας υπέγραψαν με την Cosmote συμβόλαιο εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο χώρο του γηπέδου την Κυριακή 12/01.
Η αντιμετώπιση των πολιτών που κυριολεκτικά έκαναν μια ειρηνική διαμαρτυρία καθώς οι περισσότεροι βρίσκονταν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους στο γήπεδο, είναι χαρακτηριστική των νέων  - πιο βάρβαρων ηθών - που επιδιώκεται να καθιερωθούν στην καταστολή
Εξω από το Α.Τ. Επανομής
των λαϊκών διαμαρτυριών.
Το σημαντικότερο είναι ότι υποδείχτηκε(!) από τον αστυνομικό διευθυντή της Επανομής ως υπεύθυνος αγωνιζόμενος πολίτης - και αφού είχε τελειώσει η διαμαρτυρία - εκτός γηπέδου, για «παρεμπόδιση αθλητικής δραστηριότητας» γιατί ο διαιτητής στα δέκα λεπτά της διαμαρτυρίας - τόσο κράτησε - διέκοψε τον αγώνα. Η αυτόκλητη υπόδειξη «υπευθύνων» σε λαϊκές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει αρχίσει φαίνεται να εγκαινιάζεται καθώς έχουμε και άλλα κρούσματα. Μετά τις αντιδράσεις αυξήθηκαν και οι συλλήψεις και όλοι μαζί οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, κρατήθηκαν με διαδικασίες αυτόφωρου όλη τη νύχτα και οδηγήθηκαν σε δίκη αφού αφαιρέθηκε μία από τις δύο κατηγορίες που τους βάρυναν.
Η δίκη ύστερα από αίτηση των συνηγόρων υπεράσπισης αναβλήθηκε τελικά για την Τετάρτη στις 15/01.
Στη φόρα τους πάνω τα ΜΑΤ συνέλαβαν και βουλευτή του Σύριζα που μόλις έμαθαν την ιδιότητα της την άφησαν αλλά συνέλαβαν τον σύζυγό της!
Ένα άλλο χαρακτηριστικό γεγονός ήταν η παρουσία μικρής ομάδας ΜΑΤατζήδων μέσα στο εσωτερικό χώρο των δικαστηρίων και στην αίθουσα με τις ασπίδες και τις εξαρτήσεις τους!
Όλα τα παραπάνω είναι κατάδηλη απόδειξη πως η κρατική καταστολή δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Βέβαια η μεγάλη κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δικαστήρια (στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και δικό του στέλεχος) υψώνει πολιτικά το γεγονός σε μια κατ’ ουσία προεκλογική περίοδο και προσπαθεί να το αξιοποιήσει πολιτικά, σε τίποτε όμως δεν μειώνεται η εντύπωση της βαρβαρότητας και της επίδειξης ισχύος από μεριάς του συστήματος. Είναι πρόσφατη εξ’ άλλου η «φούρια» του εισαγγελέα Λάρισας που απαγόρευσε προληπτικά(!) την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στην πόλη ύστερα από το ψέκασμα και τα μαλλιοτραβήγματα, τις εξαρθρώσεις και τους τραυματισμούς που υπέστησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα Τέμπη.
Τουναντίον αποδεικνύεται πως η βαρβαρότητα θα επιδεικνύεται ακόμα και όταν συστημικές και «ειρηνόφιλες» πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν να δώσουν πολιτική κάλυψη. Το μήνυμα είναι παραπάνω από σαφές.
Γι’ αυτό επιβάλλεται η μαζική παρουσία όσων περισσότερων μπορούν την Τετάρτη 15/01/14 στις 10:30 στα δικαστήρια για να απαιτήσουμε την πλήρη αθώωση των αγωνιζόμενων πολιτών της Επανομής.

Δ.Μ.
Αναρτήθηκε από:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου