Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου 
 
Νέα πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες διοργανώνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στους πρόσφυγες στην Ειδομένη το Σάββατο 28 Νοέμβρη για τη διανομή τους.

Τα είδη συγκεντρώνονται στις έδρες των σωματείων και των λαϊκών επιτροπών καθώς και στη διεύθυνση Σωκράτους 6 στην έδρα της Επιτροπής Αλληλεγγύης και είναι τα εξής:
  • Νερά ατομικά, χυμούς ατομικούς, γάλα μακράς διάρκειας
  • Κονσέρβες, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, παστέλια, φρούτα
  • Βρεφικές κρέμες, φρουτόκρεμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, πάμπερς, μωρομάντηλα, μάρσιπο
  • Χαρτιά υγείας, σαπούνια ατομικά, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
  • Παιδικά παπούτσια, παιδικές αντιβιώσεις, κρέμες για συγκάματα, γάζες, βιταμίνες, ταλκ
  • Αδιάβροχα, παπούτσια κλειστά, κλινοσκεπάσματα, sleeping bags, σκηνές, τέντες
  • Είδη δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά (μαρκαδόροι, χαρτόνια, κηρομπογιές, πλαστελίνες κ.ά.)
  • Παιχνίδια: κούκλες, λούτρινα κ.ά. παιχνίδια που μπορούν εύκολα να μεταφερθούν».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6972972459, 6977002477, 6945396017, 6981590436.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης

«Οι επιθέσεις στο Παρίσι, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επιδιώκεται να γίνουν το άλλοθι για την παραπέρα ιμπεριαλιστική εμπλοκή στη Συρία και, ταυτόχρονα, για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Ο καπιταλισμός, που αυξάνει τα πλούτη μιας «χούφτας» εκμεταλλευτών, «γεννά» την ίδια ώρα κρίσεις, κοινωνικά προβλήματα, τον πόλεμο, την προσφυγιά, με οδυνηρές συνέπειες για εκατομμύρια λαϊκούς ανθρώπους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας «κρέας για τα κανόνια» των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και να χύσουμε το αίμα μας για ξένα συμφέροντα. Κανένας φόβος, καμιά ανοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα μέτρα καταστολής κατά των λαών, στο νέο κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που αναπτύσσεται.

Η κυβέρνηση, πίσω από τη λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων. 
Διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων. Παραχωρεί έδαφος, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τη συνέχιση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, ενισχύει ακόμα και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, κατά των λαών της περιοχής.

Είμαστε σε επιφυλακή για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε ετοιμότητα για τις επιπτώσεις από την πολιτική των «κλειστών συνόρων», που εφαρμόζουν κράτη της περιοχής, κάνοντας περισσότερο από ποτέ υπαρκτό τον κίνδυνο εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Μετά το κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ, για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν είναι Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί, τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες άλλων εθνικοτήτων βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη. Αυτός ο αριθμός καθημερινά αυξάνει καθώς στην περιοχή φτάνουν ολοένα και περισσότεροι.

Οι υποδομές για την προσωρινή φιλοξενία που έχουν δημιουργηθεί στην Ειδομένη είναι ανεπαρκείς. 

Η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τη δημιουργία και λειτουργία οργανωμένου χώρου, δεν φροντίζει για τις αναγκαίες υποδομές σίτισης και υγιεινής, και έχει αφήσει αυτό το έργο στις διάφορες ΜΚΟ που λυμαίνονται τις σχετικές χρηματοδοτήσεις και λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο.

Χρειάζεται να διασφαλιστεί η παραχώρηση χώρου προκειμένου να εγκατασταθούν τέντες - καταλύματα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά και οι άνθρωποι δεν γίνεται να κοιμούνται στην ύπαιθρο.

Απαιτούμε:
  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές βάσεις.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες.
  • Κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του λαού και των εργαζόμενων, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».
  • Να μην αξιοποιηθεί η επίθεση για μέτρα κατά των προσφύγων και εγκλωβισμό τους στη χώρα μας.
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Συνθήκης Σένγκεν, της Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ.
  • Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, άμεση ή έμμεση.
  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά και τα σημεία εισόδου στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ. Ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση των προσφύγων.
  • Ενίσχυση, από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκούς πόρους, του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου