Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Υπόμνημα του Κ. Πελετίδη για τη μήνυση εναντίον του από τους εγκληματίες Ναζί της Χρυσής Αυγής

Πηγή: 902.gr
«Οι πραγματικοί υπόλογοι, δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας που πράττουν το καθήκον τους απέναντι στο λαό και την ιστορία των αγώνων και των θυσιών του. Είναι η Χρυσή Αυγή με την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληματική της δράση, που έχει και το θράσος των φασιστών να εμφανίζεται ως τιμητής και κατήγορος, καθώς και όσοι άμεσα ή έμμεσα τη στηρίζουν και την ανέχονται». Αυτό επισημαίνει στο υπόμνημα που κατέθεσε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, προς την Δ’ Πταισματοδίκη Πατρών, για την υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βουλευτής του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος, Μιχάλης Αρβανίτης, κατέθεσε μήνυση κατά της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, επειδή αποφάσισε να μην παράσχει κανενός είδους διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή.
* * *

Το Υπόμνημα του Κ.Πελετίδη αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Ως δήμαρχος της Πάτρας και συνολικά ως Δημοτική Αρχή έχουμε σαφή πολιτική θέση για τη Χρυσή Αυγή, εξ ονόματος της οποίας μάλιστα, όπως ο ίδιος δηλώνει, καταθέτει τη μηνυτήρια αναφορά ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και υπόδικος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η θέση μας απορρέει από το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ως μίας καθαρά ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης.
Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής περιγράφεται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα στο υπ' αριθμόν 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι βουλευτές - ηγέτες της, μεταξύ των οποίων και ο μηνυτής, σε δίκη που είναι ήδη σε εξέλιξη, για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και μια σειρά άλλων εγκλημάτων, τα οποία διέπραξε, μέσω των Ταγμάτων Εφόδου που έχει συγκροτήσει.
Σύμφωνα με το βούλευμα, η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή διέπραξε πλήθος κακουργημάτων, όπως τη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη, τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, των Αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι και δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, οι οποίες εκδικάζονται ή έχουν εκδικαστεί σε διαφορετικές δίκες (π.χ. δολοφονία Πακιστανού Λουκμάν) και οι δράστες - μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν καταδικαστεί. Χαρακτηριστική του τρόπου δράσης, της ενιαίας καθοδήγησης των επιθέσεων από την ηγεσία και του δολοφονικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής είναι η κυνική ομολογία του πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και επίσης κατηγορούμενου Γ. Πατέλη που, εξηγώντας αναλυτικά το σχεδιασμό επικείμενης επίθεσης για "τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα" της Νίκαιας, το 2012, ακούγεται να λέει ''(….) Να κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια. Και μόλις δούμε το Ο.Κ. κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο από όλα (δηλαδή οπλισμένοι στην ορολογία της ΧΑ) και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται''.
Γι’ αυτό ακριβώς και το ίδιο το παραπεμπτικό βούλευμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Χρυσή Αυγή ''είναι εγκληματική οργάνωση ντυμένη με το μανδύα κόμματος''.
Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής απορρέει από τη ναζιστική θεωρία, στην οποία πιστεύει, υπηρετεί και διαδίδει, γεγονός που αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων, όπως: Είναι υμνητές του Χίτλερ - Μουσολίνι - Φράνκο - Παπαδόπουλου κ.λπ. Χρησιμοποιούν τα μισητά ναζιστικά σύμβολα (αγκυλωτό σταυρό, σβάστικα). Καλλιεργούν το ρατσισμό, την ανωτερότητα της φυλής, το μίσος απέναντι στους άλλους λαούς, το χυδαίο αντικομμουνισμό (όπως φαίνεται και από το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς). Στοχοποιούν μετανάστες, αντιφασίστες, λαϊκούς αγωνιστές. Ιδρύουν δουλεμπορικά γραφεία για να εφοδιάζουν με "φτηνούς" εργαζόμενους συγκεκριμένους εργοδότες, με τους οποίους έχουν κρυφές ή φανερές σχέσεις. Η οργανωτική δομή και η δράση της είναι αντίγραφο της οργάνωσης και του τρόπου δράσης των δολοφονικών χιτλερικών ταγμάτων εφόδου.
Ένα τέτοιο αδιάψευστο στοιχείο είναι η ομολογία του ίδιου του υπόδικου αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου σε δημόσια ομιλία του στις 3-3-2012, όπου είπε -μεταξύ άλλων- επί λέξει τα εξής: ''Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες''.
Ο λαός μας έχει πληρώσει με βαρύ φόρο αίματος το φασισμό. Οι θηριωδίες των ναζί, των οποίων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δηλώνει "σπορά" και συνεχιστής, όπως το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με πάνω από 500, του Διστόμου με 218 εκτελεσμένους, το μπλόκο στα Προσφυγικά της Πάτρας με τα εκτελεσμένα παιδιά μας είναι δίπλα μας και το μαρτυρούν.
Αποτελεί λοιπόν καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, να είμαστε οι πρώτοι που, με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους.
Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή και ο μηνυτής κάνουν ότι αγνοούν πως υπάρχουν όχι μία αλλά τρεις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, ως ανώτατου συλλογικού οργάνου, που έχει πάρει θέση για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου μορφώματος, στις οποίες και αναφερόμαστε (1/2015, 400/2015, 496/2015).
Οι πραγματικοί υπόλογοι, δεν είναι ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας που πράττουν το καθήκον τους απέναντι στο λαό και την ιστορία των αγώνων και των θυσιών του. Είναι η Χρυσή Αυγή με την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληματική της δράση, που έχει και το θράσος των φασιστών να εμφανίζεται ως τιμητής και κατήγορος, καθώς και όσοι άμεσα ή έμμεσα τη στηρίζουν και την ανέχονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου