Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Υποδοχή προσφύγων


Λαϊκή Επιτροπή Ωραιοκάστρου
Ομάδα Γυναικών Ωραιοκάστρου(μέλος της ΟΓΕ)

Οι εργαζόμενοι του Ωραιοκάστρου, απόγονοι προσφύγων οι περισσότεροι, υποδέχονται και αγκαλιάζουν τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.
 
Με αφορμή τη συνεχιζόμενη παρέμβαση των φασιστοειδών της περιοχής και την αντιπαράθεση για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων - μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μήνες στην χώρα μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί στήριξε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων. Παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. 
 
Θεωρούμε πως η προώθηση ενός σχεδιασμού σε ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτεί ουσιαστικά μέτρα για τη μεταφορά, την υγιεινή, την καθαριότητα, την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, έγκαιρη και ολόπλευρη ενημέρωση των γονέων και όλων των κατοίκων του Δήμου μας.
 
Τα “όπως-όπως και βλέπουμε” και οι κυβερνητικές παλινωδίες -μόνο τυχαίες δεν είναι. Αφήνουν ελεύθερο πεδίο στους εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων όπως η «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» να εμφανίζονται, να διαδίδουν αισχρά ψέματα και να χύνουν το δηλητήριο και το μίσος τους απέναντι σε μικρά παιδιά. Κανένας γονιός δεν πρέπει να αφήσει αυτή την τακτική αναπάντητη. Να απομονωθούν μαζικά αυτές οι φωνές! Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δε θα λύσουν τα προβλήματα των σχολείων ούτε θα βελτιώσουν τις συνθήκες σπουδών και ζωής των παιδιών μας.
 
Η ανασφάλεια, η οργή και η αγανάκτηση γύρω από την ένταση του προσφυγικού ζητήματος είναι δικαιολογημένη όταν κατευθύνεται ενάντια στην πραγματική αιτία των δεινών που ζούμε, που δεν είναι άλλη από τις κυβερνητικές επιλογές και την βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτοί κάνουν πολέμους και οργανώνουν επεμβάσεις για τα κέρδη των μονοπωλίων.
 
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα της ίδιας βαρβαρότητας που μας καταδικάζει στη φτώχεια, στη λειψή και “ετοιμόρροπη” Υγεία και Παιδεία, στην αφαίρεση δικαιωμάτων. Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν επέλεξαν τη χώρα μας για διαμονή και προορισμό τους ,πόσο μάλλον εγκαταλελειμμένα εργοστάσια στο Ωραιόκαστρο. Είναι κοινός ο εχθρός μας! Είμαστε στην ίδια “μπάντα” και απέναντί μας έχουμε τα μονοπώλια και τα κέρδη τους!
 
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, όλο το λαό του Δήμου Ωραιοκάστρου να υποδεχτούμε στα σχολεία μας τα κατατρεγμένα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών. Να δείξουμε με κάθε τρόπο έμπρακτα την αλληλεγγύη μας! Να απομονώσουμε ρατσιστικές και φασιστικές φωνές και να μην αφήσουμε η ανησυχία μας να γίνει άλλοθι για να χύσουν το δηλητήριο τους!
 
Ταυτόχρονα καλούμε να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας για τη διεκδίκηση από τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση των λύσεων εκείνων που πρέπει να δοθούν στα μεγάλα προβλήματα που έχουν τα σχολεία και συνολικά ο δήμος μας
 
Οι φορείς της περιοχής το εργατικό - λαϊκό κίνημα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει:
 
  • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία.
  • Καμία εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και άλλων αυτόκλητων “αλληλέγγυων” που συχνά ο ρόλος τους είναι ύποπτος.
  • Να τηρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις, για να μην αποκλειστεί ούτε ένα προσφυγόπουλο από την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Να διασφαλισθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Να διασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών.
Έλληνες και ξένοι εργάτες πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει πολέμους, φτώχεια, ανεργία και προσφυγιά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου