Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σε εξέλιξη η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ


Παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Σε εξέλιξη η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ που χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Αυτή την ώρα, οι απεργοί πορεύονται στους δρόμους της πόλης, ενώ νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Σαλίμ Μουσαλάμ, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των Παλαιστινίων στον αγώνα των εργαζομένων της Ελλάδας για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Αναφέρθηκε επίσης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την 3η Ιντιφάντα που ξεκίνησε μετά τις προκλητικές αποφάσεις των ΗΠΑ και κάλεσε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την αλληλεγγύη του προς τον αγώνα των Παλαιστινίων. 


Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυνε επίσης ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Κόκα Κόλα» Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την αμερικανική πολυεθνική που έχει εξαπολύσει ανοιχτή επίθεση εναντίον τους και των οικογενειών τους για να τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν τον αγώνα. «Προσπαθεί με κάθε μέσο να ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις μας και να απαγορεύσει δικαστικά το σύνθημα "Ούτε γουλιά Κόκα Κόλα", τόνισε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έκανε ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία: 

«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Από την απεργιακή μας συγκέντρωση σήμερα, όπως και από όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στους επιχειρηματικούς ομίλους, στους εργοστασιάρχες, στους εφοπλιστές, στους μεγαλεμπόρους, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Σ' αυτούς λοιπόν που είναι μια μικρή μειοψηφία του λαού, αλλά μας εκμεταλλεύονται, μας ξεζουμίζουν στους χώρους δουλειάς, που μας τρομοκρατούν, μας απολύουν, μας κλείνουν το μαγαζί και μας διώχνουν από το χωράφι πετώντας μας στην ανεργία, σ’ αυτούς που κολυμπάνε στα πλούτη και ζουν στη χλίδα, ενώ εμείς δεν μπορούμε στο 2017 να εξασφαλίσουμε ούτε τα απαραίτητα για τη ζωή και να ζήσουμε μια ζωή απολαμβάνοντας αυτά που με τα ίδια μας τα χέρια φτιάχνουμε, λέμε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί,
Ότι σήμερα είναι μόνο η αρχή, θα εντείνουμε την πάλη μας και οργανωμένοι, με τα Σωματεία μας, τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, τα Σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους Φοιτητικούς όλοι μαζί θα αντεπιτεθούμε.

Εμείς είμαστε αυτοί που θα τους χαλάσουμε τα σχέδια έτσι ώστε να μην περάσει από τη δική μας πλάτη η περιβόητη δίκαιη ανάπτυξη των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Ο κάθε κλάδος, ο κάθε ένας από μας γνωρίζει τι εννοούν ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση όταν μας χαϊδεύουν το αυτί λέγοντάς μας ότι η ανάπτυξη θα είναι δίκαιη και ότι πρέπει και εμείς να τη στηρίξουμε.

Στις αναπτυξιακές φιέστες που γίνονται σε όλη τη χώρα μπαίνουν οι κεντρικές κατευθύνσεις της επόμενης μέρας που σε τίποτα δεν θα έχει να κάνει με το δικό μας μέλλον, παρά μόνο μαύρο θα είναι. Στην περιοχή μας εδώ στην Κεντρική Μακεδονία αγωνιούν π.χ. για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου που πατάει στην αύξηση του Τουρισμού, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι ολοένα και πιο δύσκολα μπορούν να κάνουν διακοπές. Είναι σχέδια ξένα για μας.

Πρόκειται για ανάπτυξη των επιχειρηματιών έτσι ώστε να βγάλουν όλο και πιο πολύ κέρδος από την εκμετάλλευση της δικής μας δουλειάς. Αυτό είναι νόμος σ’ αυτό το άδικο, απάνθρωπο και εκμεταλλευτικό σύστημα.

Και βεβαίως αποκαλύπτεται ολοκάθαρα στα μάτια μας, μέσα από την καθημερινή πείρα στους χώρους δουλειάς, αυτό που λέει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, ότι η επιστροφή στις προηγούμενες συμβάσεις εργασίας αποτελεί μια ουτοπία και ότι θα βλάψει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Φανερώνεται στα εργοστάσια τροφίμων, τα οποία αυξάνουν την κερδοφορία τους αφού εφαρμόζουν πιστά την άθλια Εθνική Συλλογική Σύμβαση των 586 ευρώ στους χώρους δουλειάς. Που εντατικοποιούν την εργασία με αποτέλεσμα οι εργάτες και οι εργάτριες να σακατεύονται.

Ακόμα βρίσκουμε την ανάπτυξή τους στην περιοχή μας στα εργοστάσια της ανακύκλωσης, στα οποία ενώ η παραγωγή αυξάνεται με τις ευλογίες του κράτους και των δήμων της πόλης μας , οι εργαζόμενοι βιώνουν συνθήκες γαλέρας, τρομοκρατίας, εντατικοποίησης της δουλειάς, των άθλιων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και εφαρμογής των ελαστικών μορφών εργασίας.

Τα δείγματα της υγιούς ανάπτυξης τα βρίσκουμε στους στρατηγικούς χώρους εργασίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχώρησε στην ιδιωτικοποίησή τους όπως το Λιμάνι, ο ΟΣΕ και το Αεροδρόμιο της πόλης, που θα αποτελέσουν και αυτοί οι χώροι τον πυλώνα της ανάπτυξης στην περιοχή, με την αβεβαιότητα που επικρατεί στους εργαζόμενους, το φόβο, τις μειώσεις των μισθών που έρχονται και μέσα από την παράδοση τομέων της δουλειάς σε εργολαβίες, τη γενίκευση και εκμετάλλευση της μαθητείας.

Αντίστοιχα χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, αλλά και της πρόσβασης του λαού της πόλης μας σε φθηνές και ποιοτικές μεταφορές έφερε το πέρασμα του ΟΑΣΘ στο κράτος. Έτσι με μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, χτύπημα επιδομάτων, υπερωριών και από την άλλη τη μη εξασφάλιση φθηνών και ποιοτικών αστικών συγκοινωνιών στο λαό της πόλης αποκαλύπτεται περίτρανα ο ρόλος του κράτους των επιχειρηματιών ως εχθρικού προς τα λαϊκά - εργατικά συμφέροντα είτε αυτό πουλάει μια δημόσια επιχείρηση είτε παίρνει στα χέρια του μια άλλη.

Δεν θα γίνουμε εμείς οι σκλάβοι του 21ου αιώνα! Δεν είναι αυτό το μέλλον που μας αξίζει. Οργανωνόμαστε παντού για να 'ρθουν τα πάνω - κάτω! Περνάμε στην αντεπίθεση.

Με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2018 η κυβέρνηση διαπράττει ακόμα μια ληστεία απέναντι στο λαό, αφού τα ξαναπαίρνει από μας και τα δίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες. Για να ανακάμψουν τα κέρδη τους. Μας βυθίζουν πιο βαθιά στη φτώχεια για να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι οι άλλοι, αυξάνοντας τη φοροληστεία για το λαό και μειώνοντας τους φόρους στα κέρδη των επιχειρήσεων, μειώνοντας και άλλο τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία και πετσοκόβοντας τις συντάξεις. Με τα πλεονάσματα που δημιουργούνται από τις δικές μας θυσίες ανοίγουν νέα πεδία για επενδύσεις και κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και φανερώνουν το μέγεθος που θα κληθούμε να πληρώσουμε, αλλά και το ποιος πληρώνει το τίμημα και ποιος ελαφρύνεται! Τα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2018 απογειώνονται στο 3,82% του ΑΕΠ, φτάνοντας στα 7 δισ. ευρώ με διόγκωση ύψους 2,64 δισ. ή κατά 65,2%, ως αποτέλεσμα του σφαγείου των κονδυλίων για Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, συνολικά για τις κοινωνικές ανάγκες, κατά 1,7 δισ. επιπλέον.

Διογκώνεται η φοροληστεία όπου οι άμεσοι φόροι για το 2018 αναμένεται να "αυγατίσουν" πάνω από 400 εκατ. παράλληλα με την αύξηση των έμμεσων φόρων που φορτώνονται στη λαϊκή κατανάλωση. Την ίδια ώρα, η φορολογία στα κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα (εταιρείες) προβλέπεται να συνεχίσει σε ρότα μείωσης το 2018 κατά 3,2% και να διαμορφωθεί στα 3,3 δισ., ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 6,9% των άμεσων και των έμμεσων φόρων.

Είναι προϋπολογισμός ταξικός που εκφράζει τους δύο διαφορετικούς κόσμους, πρέπει να καταδικαστεί από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους τους μικρομεσαίους αγρότες, τους φοιτητές και τους σπουδαστές . Αυτή την καταδίκη φοβούνται, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, γι' αυτό τον φέρνουν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα για ψήφιση, στα μουλωχτά δηλαδή, πράγμα που έχουμε ζήσει και με άλλα αντιλαϊκά και αντεργατικά νομοσχέδια τον προηγούμενο καιρό.

Τους λέμε ξεκάθαρα, δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια που θέλουν να μας βυθίσουν. Θα έχουν το φόβο το δικό μας, της δικής μας οργανωμένης δύναμης!
Όμως δεν εφησυχάζουν μόνο με το αντιλαϊκό τους έργο που οδηγεί στη φτωχοποίηση, θέλουν το κίνημα χειραγωγημένο στα δικά τους μέτρα. Θέλουν να βάλουμε πλάτη για να πλουτίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, να κάτσουμε στα αυγά μας και να παρακαλάμε για να έρθει αυτή η ανάπτυξη. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Δεν θα γίνουμε εμείς τα τσιράκια τους, ας χαίρονται τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τους στο κίνημα που πίνουν νερό στο όνομα της δίκαιης ανάπτυξης, που στήνουν σωματεία-μαϊμού με την πλάτη των εργοδοτών και των διευθυντάδων, που κάνουν ό,τι τους περνάει από το χέρι για να μην έχουν επιτυχία οι απεργιακές μάχες και η οργάνωση της πάλης των εργατών. Αυτοί είναι αντίπαλοι των λαϊκών συμφερόντων, τα χτυπούν χέρι χέρι με τους εργοδότες και την κυβέρνηση υλοποιώντας όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, διατηρώντας τους μισθούς στον πάτο και διασφαλίζοντας την εργασιακή ειρήνη που ζητάνε οι εργοδότες μέσα στους χώρους δουλειάς.

Και για να φέρουμε και μια εικόνα από αυτές τις δυνάμεις στην πόλη μας...
Στο ΕΚΘ οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη Θεσσαλονίκη παίζουν τον ίδιο βρώμικο ρόλο, στην προώθηση δηλαδή των αξιώσεων των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή (ΟΑΣΘ, Λιμάνι, ΕΛΒΟ κλπ.).

Ενόψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στη συνεδρίαση του ΔΣ, δεν έγινε κουβέντα για την επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Ασχολούνται με εγγραφές νέων σωματείων για την αλλοίωση των συσχετισμών. Κάνουν σχολές διαπραγματεύσεων για να χτυπήσουν στην ουσία την αγωνιστική διαπαιδαγώγηση των εργαζομένων και μέσω της απεργίας, πράγμα που αποδείχθηκε καθώς σε μεγάλους χώρους ακόμα και Ομοσπονδίες τους υπονόμευσαν ανοιχτά την απόφαση για τη σημερινή απεργία.

Ξέρουμε πολύ καλά την τακτική και του καρότου και του μαστιγίου, που από τη μια μας καλούν να βάλουμε πλάτη -όπως κάλεσε και ο ΣΕΒ προχτές- στην ανάπτυξη τους, ενώ από την άλλη μας χτυπούν, μας δικάζουν και μας συλλαμβάνουν. Αυτό έγινε πριν λίγες μέρες στα Γιάννενα με τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ της πρώην επιχείρησης "Καρυπίδης", με τους φοιτητές που παλεύουν για δωρεάν σίτιση και τους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς. Έτσι απαντάνε λοιπόν όταν δεν μπορούν να βάλουν κάποιον στο χέρι. Εμείς το ξαναλέμε ότι θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους, δυνατούς και αποφασισμένους. Η ταξική αλληλεγγύη και το ένας για όλους και όλοι για έναν θα είναι η απάντησή μας σε κάθε τέτοια ενέργεια καταστολής.

Αυτή είναι η μοναδική δύναμη που φοβούνται συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Γι’ αυτό στα μουλωχτά η κυβέρνηση πήγε να φέρει την προηγούμενη βδομάδα σε άσχετο νομοσχέδιο με τροπολογία και άρον άρον τη νομοθετική ρύθμιση για το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, την ίδια ώρα που οργιάζει η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Δεν θα πάρουμε κανένα μάθημα δημοκρατίας από αυτούς που μας στερούν το ψωμί που εμείς παράγουμε, από αυτούς που κάνουν μια ζωή χλιδάτη πάνω στη δική μας πλάτη, από τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Από αυτούς που ήδη μέσα από τις δικαστικές αποφάσεις βγάζουν παράνομες τις 9 από τις 10 απεργίες που τρομοκρατούν με επιστρατεύσεις το δίκαιο αγώνα των εργατών. Αυτοί είναι η μειοψηφία στην κοινωνία όχι εμείς, αυτή η μειοψηφία μαζί με την κυβέρνηση, τον ΣΕΒ, θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να δουλεύουν οι εργάτες με μισθούς-ψίχουλα, να είναι απλήρωτοι, να σακατεύονται στη δουλειά και να σκοτώνονται σε εργοδοτικά εγκλήματα και να μην κουνιέται φύλλο.

Πήραν την απάντησή τους με τις μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, θα γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης τους. Δεν επαναπαυόμαστε από την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας, είμαστε σε ετοιμότητα.

Θα μας βρουν μπροστά τους ακόμα πιο μαζικά και μαχητικά αν τολμήσουν να το ξαναφέρουν . Αυτό το μήνυμα στέλνουμε στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας που με χαρά θα ήθελαν να περάσει αυτή η τροπολογία.

Τρέμουν την οργανωμένη πάλη, τις απεργίες, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, οτιδήποτε αμφισβητεί τα κέρδη τους και τη δίψα τους για την εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης.

Ε, λοιπόν, ό,τι φοβούνται οι ταξικοί μας αντίπαλοι εμείς πρέπει να δυναμώσουμε πιο πολύ με μεγαλύτερο πείσμα.

Καλούμε το κάθε σωματείο, τον κάθε σύλλογο, όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να οργανώσουν την αντίθεσή τους απέναντι σε κάθε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Να μην τολμήσουν να απλώσουν το χέρι τους. Δεν θα χάσει κανένας εργάτης και εργάτρια, ΕΒΕ, άνεργος, συνταξιούχος το σπίτι του για λογαριασμό των συμφερόντων των τραπεζών.

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Κάτω τα χέρια σας από τη λαϊκή κατοικία.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Έχουν κοινό σχέδιο και στρατηγική απέναντι στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Το προβάλλουν, αλλά και το επιβάλλουν χωρίς δισταγμό. Πότε με το καρότο πότε με το μαστίγιο. Όμως αυτό το σχέδιο και η στρατηγική των μονοπωλίων δεν είναι κοινό όταν πρόκειται για τη μοιρασιά των κερδών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, των αγωγών και των αγορών, εκεί μιλάνε με τα όπλα, τις βόμβες και πάλι δηλαδή με το θάνατο και τους πολέμους.

Η περιοχή κυριολεκτικά μυρίζει μπαρούτι.

Το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της Τουρκίας στη χώρα μας δεν μπορούμε να το δούμε ξεκομμένο από τους ανταγωνισμούς που μεγαλώνουν ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, εμπορευμάτων, για το γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής, των αγορών.

Μιλάμε για μια ολόκληρη περιοχή, όπου παρεμβαίνουν άμεσα οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, αναδιατάσσονται συμμαχίες και εμπλέκονται ισχυρές περιφερειακές δυνάμεις, όπως Τουρκία, Ισραήλ, Ιράν, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, άλλες μοναρχίες του Κόλπου κ.λπ.
Η ελληνική άρχουσα τάξη εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά.

Η γραμμή της κυβέρνησης, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι η γραμμή της δήθεν "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", που σημαίνει αναβάθμιση μόνο των κινδύνων και των εμπλοκών σε πολέμους.

Ο λαός μας δεν πρέπει να εφησυχάζει με τα παραμύθια που του αραδιάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, πως δήθεν με επιδέξιους διπλωματικούς χειρισμούς θα ξεπεραστούν ιμπεριαλιστικές βλέψεις, σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί εντός των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη των λαών και από τις δυο μεριές του Αιγαίου, για να αντιπαλέψουμε τον εθνικισμό, κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων, κάθε αλλαγή διεθνών Συνθηκών, που οδηγεί στην αιματοχυσία των λαών.

Να δυναμώσει η πάλη, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα βάλουν μια και καλή ένα τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο.

Δεν θα γίνουμε εμείς κρέας στα κανόνια για λογαριασμό αυτών που μας ξεζουμίζουν καθημερινά, που μας μειώνουν τους μισθούς, που μας οδηγούν στη φτώχεια, στην ανεργία.

Η προχτεσινή απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ρίχνει "λάδι στη φωτιά" της έντασης στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. 

Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία  κατήγγειλαν τη νέα πρόκληση των ΗΠΑ και εκφράζουν έμπρακτα και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Συνεχίζουμε την αντιιμπεριαλιστική μας δράση με συζητήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, με πρωτοβουλίες από κάθε σωματείο και μαζικό φορέα.

Συμφέρον μας είναι σήμερα να απαιτήσουμε καμία εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στη χώρα μας, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, περνάμε στην αντεπίθεση.

Βάζουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας, δεν τους χαρίζουμε τίποτα. Δεν μειώνουμε τις απαιτήσεις.

Η εικονική πραγματικότητα του "κοινωνικού μερίσματος" και του "βγαίνουμε από τα μνημόνια" γίνεται θρύψαλα μπροστά στη βάρβαρη για το λαό πραγματικότητα. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι με τα ψίχουλα που δίνει στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, στους ανέργους μπορεί να τους ξεγελάσει. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αντιπαλέψουμε το κλίμα εφησυχασμού και αναμονής που προσπαθεί να καλλιεργήσει.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Συνάδελφοι,

Η επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων, να δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις και όρους για την αντεπίθεση.

Συνεχίζουμε μέσα στους χώρους δουλειάς και την οργάνωση της πάλης για να βελτιώσουμε τους όρους δουλειάς, ασφάλισης, των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για αυξήσεις και για Συλλογικές Συμβάσεις.

Ενιαία σε κάθε κλάδο για να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης, η κοινή δράση και συμμαχία όλων όσοι υποφέρουμε από τα μονοπώλια, των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών.

Με βάση οργάνωσης τα Σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές δυναμώνουμε αυτές τις μέρες την αλληλεγγύη στους απολυμένους, τους ανέργους, βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πρόβλημα στη ζωή του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολούμενου, του σπουδαστή…

Το δίκιο είναι με το μέρος μας, μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να αντεπιτεθούμε και να κερδίσουμε.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το δίκιο των εργαζομένων και του λαού.

Η μάχη συνεχίζεται μέχρι να βάλουμε τέλος στο άδικο αιμοβόρο και εκμεταλλευτικό τους σύστημα.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου