Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΤΣΙΠΑΣ: Το «Ρ» για τα Ρεντίκολα − ΤσΗΠΑς: Στην καθησιά μας κάηκαν λιγότερα. Δοξάστε μας, μ@λ@κες! − ΣΥμμορίαΑΝΕΛέητων: Στάχτη και πούλβερη δημοσιονομικής προσαρμογής − ΚΚΕ: Καμαρώνουν το ματωμένο πλεόνασμα των περικοπών


ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Αποφύγαμε τα χειρότερα, το 2009 κάηκαν περισσότερες εκτάσεις, δικαιολογήθηκε ο πρωθυπουργός
Τετάρτη 16/08/2017 - 13:40 - Ενημέρωση: Τετάρτη 16/08/2017 - 14:47
«Αποφύγαμε τα χειρότερα, το 2009 κάηκαν περισσότερες εκτάσεις» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις μεγάλες πυρκαγιές που επί τέσσερις μέρες κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις στη βορειοανατολική Αττική. Ταυτόχρονα επιχείρησε να κρύψει τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα πυροπροστασίας όπως και τις περικοπές κονδυλίων πίσω από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών για την αντιμετώπιση των εστιών φωτιάς.

ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές, αναφέρει:  
Τετάρτη 16/08/2017 - 14:43
«Οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική, τη Ζάκυνθο και το νομό Ηλείας, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις ευχαριστίες στους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι ίδιοι, αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών όλες αυτές τις μέρες, για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές. Η έμπρακτη αναγνώριση του έργου των πυροσβεστών σημαίνει την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως βαρύ, επικίνδυνο και ανθυγιεινό, σημαίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των πενταετών και των εποχικών πυροσβεστών.
Το ματωμένο πλεόνασμα για το οποίο καμαρώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση διαμορφώνεται εκτός όλων των άλλων περικοπών και από τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης τόσο στο κομμάτι του εξοπλισμού όσο και σε αυτό των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών, που με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες.
Στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής μειώνονται χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, διατηρούνται και αυξάνονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη ζωνών πυροπροστασίας, οι κακοσυντηρημένοι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι, αλλά και η συνολική έλλειψη σε μέσα πυρόσβεσης, που γίνεται πιο αισθητή όταν υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές πυρκαγιές στη χώρα.
Η κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να εξασφαλίσει τα αναγκαία εναέρια και επίγεια μέσα για να αποτρέψει την εκδήλωση νέων πυρκαγιών το επόμενο διάστημα.
Οι Κομματικές Οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών στις πληγείσες περιοχές, αλλά και σε όλη τη χώρα, χρειάζεται να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα και τις επόμενες ημέρες μπροστά στον κίνδυνο νέων πυρκαγιών».
Το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε με ελικόπτερο πάνω από Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα, ενώ επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγίας Παρασκευής κάνοντας λόγο γα «μεγάλο επίτευγμα» αναφερόμενος στο έργο της κατάσβεσης και απευθυνόμενος προς όλους όσοι βοήθησαν για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών ανέφερε «σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνατε» και πρόσθεσε ότι η κατάσβεση έγινε με ψυχραιμία και συντονισμό.
Εκτίμησε σε 15.000 στρέμματα την έκταση που κάηκε και κατέφυγε σε σύγκριση με την πυρκαγιά του 2009 στο Γραμματικό για να ισχυριστεί πως τότε οι φλόγες κατέκαψαν 150.000 στρέμματα, ήταν δηλαδή δέκα φορές μεγαλύτερη η καταστροφή! Επίσης δεν απέφυγε την αναφορά στη μορφολογία του εδάφους και τις καιρικές συνθήκες για να πει πως οι άνεμοι έπνεαν πολύ πιο ισχυροί στις πληγείσες περιοχές, λόγω του μικροκλίματος και ζήτησε εγρήγορση και για το υπόλοιπο του Αυγούστου, λόγω των μελτεμιών.

  Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου