Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Κλιμακώνουν τον αγώνα τους απαιτώντας την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (VIDEO)

 



Με σύνθημα «ούτε αναστολή, ούτε αναβολή, ο νόμος του Κατρουγκαλου, να καταργηθεί» κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ- ΝΑΤ- Π.Σ.Σ. Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί οργανώνεται μεγάλο συλλαλητήριο στο Άγαλμα όπου θα συμμετέχουν συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.

Ταυτόχρονα οργανώνουν την κάθοδό τους και στην Αθήνα στο μεγάλο πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης, ο Απόστολος Σαφούρης, πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, η Σμαρώ Ζαχαριάδου εκ μέρους του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Καζεπίδης από το Σύνδεσμο συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Μάγγος, εκ μέρους του Συλλόγου συνταξιούχων της ΔΕΗ.


Όπως τονίστηκε «οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε σε γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε αποφασιστική, αδιάκοπη δράση, οργάνωση και πάλη για να μην πιάσει τόπο η κυβερνητική κοροϊδία, το κλίμα αναμονής και των ψεύτικων προσδοκιών που επιχειρεί να καλλιεργήσει με αφορμή και την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωσε συνταξιούχο για τις περικοπές στις συντάξεις του.

Με τους αγώνες που μέχρι σήμερα κάναμε, τους υποχρεώσαμε να αποδώσουν στους δικαιούχους συνταξιούχους τις παράνομες παρακρατήσεις για την Υγεία και την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις την ίδια στιγμή που μια σειρά σειρήνες από συμβιβασμένους συνδικαλιστές, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μεγαλοδικηγορικά γραφεία έστελναν και συνεχίζουν και σήμερα να στέλνουν τους συνταξιούχους για αιτήσεις και στα δικαστήρια με το αζημίωτο για να δικαιωθούν.

Μέσα από αυτή την αγωνιστική πορεία δραστηριοποιήθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, νικώντας τον φόβο, την αδιαφορία, τη θανατηφόρα λογική τού "δεν γίνεται τίποτα".

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε ό,τι μας έχει περικοπεί.

Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλοι τη χώρα απαιτούν: Δώστε πίσω ό,τι μας αρπάξατε! Οι συντάξεις, κύριες, επικουρικές, χηρείας, τα δώρα μας, το ΕΚΑΣ, οι κοινωνικές παροχές, τα φάρμακα, η Υγεία, δεν είναι δώρο και χάρισμα καμιάς κυβέρνησης, δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή ντόπιο ή ξένο, είναι πληρωμένα από εμάς σε όλη μας τη ζωή, κερδισμένα με τον αγώνα, τη δουλειά μας και θα τα διεκδικήσουμε έως το τέλος.

Απορρίπτουμε τη ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, τον εφησυχασμό περί "δίκαιης ανάπτυξης", την ψεύτικη αντιπαράθεση της με τη ΝΔ και τα κόμματα που μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που προβλέπουν τις νέες περικοπές.

Συγχρόνως δεν ξεχνάμε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με κυβερνήσεις είτε αυτοδύναμες, είτε συνεργασίας και με τα δύο πρώτα μνημόνια άνοιξαν το δρόμο της κατακρεούργησης των συντάξεών μας, δρόμο στον οποίο πορεύεται και η σημερινή κυβέρνηση.

Το συνταξιουχικό κίνημα δεν αντιτίθεται στον νόμο Κατρούγκαλου μόνο στο μέρος που αφορά στην "προσωπική διαφορά", αλλά παλεύει και απαιτεί την κατάργηση του νόμου στο σύνολό του. Ο νόμος αυτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έρχεται να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει σε αυτό που λέγεται κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, στο μεγαλύτερο μέρος του ήδη εφαρμόζεται, και αυτό η κυβέρνηση το κρύβει».

Αισιοδοξούμε, σημείωσε ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, ότι «οι κινητοποιήσεις αυτές θα είναι μαζικότατες και θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Αυτό φαίνεται από τις εξορμήσεις των σωματείων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, στα στέκια των συνταξιούχων, στα ΚΑΠΗ, στις πλατείες των συνοικιών τις πόλης, στο Περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ, αλλά και από την καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία πολλών συναδέλφων με τα σωματεία και των μελών των διοικήσεων με τα μέλη μας.

Από όλα τα σωματεία των συνταξιούχων, από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη θα δρομολογηθούν λεωφορεία για το σκοπό αυτό. Το ότι τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι στην επικαιρότητα και η κυβέρνηση τα συζητάει, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας, διαφορετικά θα ήμαστε στα αζήτητα» (Δείτε πάνω βίντεο).

Επίσης, ξεκινώντας την ομιλία του, κατήγγειλε τα περιστατικά έντασης της καταστολής και της αστυνομοκρατίας με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στάθηκε στα πρόσφατα παραδείγματα παρέμβασης στη συνδικαλιστική δράση όπως την περασμένη εβδομάδα με τον ασφαλίτη που αποκαλύφθηκε από τις ταξικές δυνάμεις στη διάρκεια του Συνεδρίου του ΕΚΘ αλλά και το χτεσινό περιστατικό με τον ασφαλίτη να βγάζει το όπλο σε απεργιακή περιφρούρηση των οικοδομών κατά την κλαδική τους απεργία (Δείτε βίντεο εδώ).

Την κοροϊδία να σέρνονται στα δικηγορικά γραφεία οι συνταξιούχοι για αιτήσεις κατήγγειλε ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης (Δείτε βίντεο εδώ).

Την περικοπή του επικουρικού των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας κατήγγειλε ο Απόστολος Σαφούρης, πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών. 
Κάλεσε επίσης στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 28 του Νοέμβρη (Δείτε βίντεο εδώ).

 Αναρτήθηκε από https://syntaxio.blogspot.com 

2 σχόλια:

  1. Δώστε πίσω ό,τι μας αρπάξατε! Οι συντάξεις, κύριες, επικουρικές, χηρείας, τα δώρα μας, το ΕΚΑΣ, οι κοινωνικές παροχές, τα φάρμακα, η Υγεία, δεν είναι δώρο και χάρισμα καμιάς κυβέρνησης, δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή ντόπιο ή ξένο, είναι πληρωμένα από εμάς σε όλη μας τη ζωή, κερδισμένα με τον αγώνα, τη δουλειά μας και θα τα διεκδικήσουμε έως το τέλος.
    ..
    Όλοι στον αγώνα - Στις 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη θα
    διαδηλώσουν συνταξιούχοι από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.
    - Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με πανελλαδική συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη στην Αθήνα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
    https://gkagkarin.blogspot.com/2018/11/blog-post_4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραμάγαζο δίπλα αυτοί οι ντίλερ εδώ και χρόνια των δικηγορικών γραφείων, αυτοί που η μόνη τους σχέση με τους συνταξιούχους είναι πώς θα τους παραπλανήσουν με ψεύτικες ελπίδες μακριά από τα πραγματικά προβλήματα.
      ΑΥΤΟΙ!
      Καλούν τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης σε διαμαρτυρία στης 20/11/18!
      Τόσο ξευτίλα.

      Διαγραφή