Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Στην καταχνιά του ανορθολογισμού


Οι πρωθυπουργοί φιλάνε… ευλαβικά τα χέρια των παπάδων. 
Προηγούμενη υπουργός πολιτισμού η ανεκδιήγητη με το… ρέικι. 
Συχνά κόβεται η κυκλοφορία για περιοδείες εικόνων και λιτανείες. Τα κομποσκοίνια είναι πιο πολυφορεμένα από τα προφυλακτικά και τις σερβιέτες. Τα βρέφη σπρώχνονται στην κολυμπήθρα του σκοταδισμού. 
Τίγκα στους αστρολόγους τα κανάλια και ουδείς αστρονόμος. Χαρτορίχτρες, καφετζούδες, ομοιοπαθητικοί, αντιεμβολιαστές. Παπάδες και κανείς επιστήμονας. Η επέλαση του ανορθολογισμού και της οπισθοδρόμησης. 
Το ΕΜΠ, διά της καθηγήτριάς του, ανακαλύπτει τον τάφο του… Ιησού. Προφανώς την οδήγησε το ίδιο το θεόπουλο εκεί, ως επιβράβευση για τον… χρηστό βίο της. Το ΑΠΘ αναγορεύει σε επίτιμο το… πράγμα που λέγεται Άνθιμος. Ο οποίος δεν αναγνωρίζει πλανήτες και οργανώνει ολονυχτίες προς θεραπεία των… ομοφυλοφίλων. Ο φασίστας παπάς των Καλαβρύτων παραμένει στη θέση του, μολύνοντας και προσβάλλοντας. Στα σχολεία η εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου ΔΕΝ διδάσκεται, αλλά η υπουργός παιδείας έχει στόχο να κάνει… ελκυστικότερο το μάθημα των θρησκευτικών.
Το φτηνό και εφήμερο, το απολίτιστο, η υποκουλτούρα, το χυδαίο και η ξευτίλα κυριαρχούν. Με κάθε τρόπο να εκλείψουν απ’ τη ζωή του υποκείμενου η γνώση, η επιστήμη, η τέχνη, ο πολιτισμός. Να αποχαυνωθεί και να εκμαυλιστεί. Να αφοπλιστεί νοητικά. Ολοταχώς και με κάθε τρόπο προς τον εκπιθηκισμό.
Και δεν συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας. Μόνο που στην πυρά της ιερής εξέτασης θα… τσούζει λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου