Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Παρέμβαση στον υφ. Εσωτερικών για τις εξελίξεις στην αδειοδότηση καύσης RDF - SRF από την «ΤΙΤΑΝ»



Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν τις διαδικασίες αδειοδότησης καύσης RDF-SRF που κινούν η τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ Α.Ε.», η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠ.ΕΝ.) και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως διαμεσολαβητή ενημέρωσης, ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, προέβη σε τηλεφωνική επαφή με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρο Καράογλου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε στον Υφυπουργό ότι την ώρα που ο λαός μας δίνει μάχη για να σώσει την υγεία και τη ζωή του, η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα σε αυτή τη λαίλαπα του φορτώνει έναν ακόμη παράγοντα που τσακίζει την υγεία και τη ζωή του. Και ενώ έχει εκφραστεί μέσω των συλλογικών του φορέων αλλά και των δήμων ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη. Ο κόσμος είναι ανάστατος και σε ετοιμότητα. Είναι βέβαια κατεύθυνση της ΕΕ και απόφαση του υπουργείου να υλοποιήσει όσα δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με υπογραφή δικού της Υπουργού (που τώρα υποκριτικά διαμαρτύρεται) και να προχωρήσει την καύση RDF-SRF στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ Α.Ε.», αλλά δεν είναι δυνατόν να εξελίσσεται η εφαρμογή του μέσα σε περίοδο που ο λαός μας δυσκολεύεται να εκφραστεί, να αντιδράσει να προβάλλει τις αντιρρήσεις του.

Τέλος, κάλεσε τον Υφυπουργό να παρέμβει για να σταματήσει άμεσα αυτή η εξέλιξη συνολικά αλλά ιδιαίτερα όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση των έκτακτων αναγκών.

Το Γραφείο Τύπου
της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου