Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη


  • Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 11/9
  • Εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το πρωί του Σαββάτου 12/9
 
 
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των σωματείων το Σάββατο 12/9 και να στηρίξουν τις αγωνιστικές δράσεις που προετοιμάζουν για την Παρασκευή 11/9 τα σωματεία στο χώρο της Υγείας.
 
 Επίσης την Παρασκευή 11/9, το ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα παρουσιαστεί το διεκδικητικό πλαίσιο.

Και το Σάββατο 12/9, στις 10.30 π.μ., στο χώρο πίσω από το άγαλμα του Μ. Ανδρόνικου στο πάρκο της ΧΑΝΘ, θα οργανώσει εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Ο αγώνας για νερό - κοινωνικό αγαθό αφορά όλο το λαό
Στην ανακοίνωσή του για την εκδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας τον μακροχρόνιο σχεδιασμό δεκαετιών που προώθησαν από κοινού με την ΕΕ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που υπηρετούν την πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού, προχωρά στην παράδοση του κλάδου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Προσαρμόζοντας την τακτική της και αξιοποιώντας τους νόμους που την προίκισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο "αξιοποίησης" δημόσιας περιουσίας, είτε με το νόμο για τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), παραδίδει στους ιδιώτες το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων νερού της χώρας και προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού. Για μια ακόμα φορά, ένα έγκλημα κατά του λαού επιχειρούν να το εμφανίσουν σαν "αξιοποίηση".


Οι εξελίξεις αυτές θα έχουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα του νερού, στην τιμή του, στην άμεση πρόσβαση των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων στο απαραίτητο αυτό κοινωνικό αγαθό, που δεν θα μπορούν να το πληρώσουν και θα πουν κυριολεκτικά το νερό νεράκι, θα θέσουν σε κίνδυνο τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον κλάδο.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Η περίοδος της έξαρσης της πανδημίας έκανε περισσότερο ορατό το πόσο απαραίτητο αγαθό για τη ζωή και την υγεία του λαού είναι το νερό.
Στο πλαίσιο όμως των κατευθύνσεων και Οδηγιών της ΕΕ και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Ο αγώνας για νερό - κοινωνικό αγαθό, που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, είναι αγώνας που αφορά καθέναν από εμάς, αφορά όλο το λαό. Το νερό και οι υποδομές του μόνο ως λαϊκή περιουσία μπορούν να αξιοποιηθούν, για να διασφαλιστεί η συνδυασμένη ικανοποίηση των διευρυμένων και σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.

Για να αποτρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις της πλήρους ιδιωτικοποίησης του νερού, του ελέγχου των υδάτινων αποθεμάτων από τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, για να μην πούμε το νερό νεράκι, καλούμε εργαζόμενους, εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και λαϊκά στρώματα στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου