Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

 

 

Αίτημα άμεσης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών - παρακολουθήσεων κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Το αίτημα αφορά την διερεύνηση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δημοσιογράφων, καθώς και τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

«Προκειμένου να διερευνηθούν η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και η επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό predator, όπως επίσης και οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων δημοσιογράφων, αλλά και οι παράνομες συνακροάσεις-υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ, ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, στην οποία θα κληθούν σε ακρόαση:

α) Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης.

β) Ο καθαιρεθείς διοικητής της ΕΥΠ κ. Παναγιώτης Κοντολέων.

γ) Η αρμόδια για την ΕΥΠ Εισαγγελέας Εφετών κ. Βασιλική Βλάχου.

δ) Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.

ε) Ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) κ. Χρήστος Ράμμος,

καθώς και όποιος άλλος κριθεί αναγκαίο να κληθεί σε ακρόαση». 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου