Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Οι Συνταξιούχοι συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα με νέα πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης, με ομόφωνη απόφασή της, απαντάει στην κοροϊδία της κυβέρνησης και καλεί όλους τους συνταξιούχους της πόλης σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 

 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

Με τις πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, για αυξήσεις που θα έπαιρνε και θα βελτίωνε τη ζωή του το 95% των συνταξιούχων, ήταν, όπως είχαν προειδοποιήσει τα συνταξιουχικά σωματεία, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΓΙΑΤΙ:

 

  •       Περίπου 900.000 χιλιάδες συνάδελφοι, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το 2016, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς. Πολλοί δε από αυτούς δεν θα πάρουν τα επόμενα χρόνια αύξηση, αφού η προσωπική τους διαφορά ξεπερνά τα 400 και τα 500 ευρώ.
  •      Άλλοι περίπου 300.000 συνάδελφοι πήραν αύξηση από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη
  •       Οι νέοι συνταξιούχοι, μετά το 2016 ( νόμο Κατρούγκαλου), αφού τους έχει ήδη αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά, ακόμα και με την αύξηση του 7.75% που πήραν στην κύρια σύνταξή τους, αυτή εξακολουθεί να είναι μικρότερη από τις συντάξεις που δόθηκαν πριν το 2016.
  •    Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, χιλιάδες συνάδελφοι να χάσουν μέρος ή και ολόκληρη την αύξηση που πήραν, μέσω της φορολογίας, όπως συνέβη με όσους πήραν τα αναδρομικά του 11μηνου. 
  •     Το 7.75% δεν καλύπτει ούτε καν τον επίσημο πληθωρισμό του 9.9% και επειδή οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν παγωμένες, στο σύνολο του εισοδήματός μας η αύξηση, θα είναι μικρότερη του 6%, άρα πολύ μικρότερη από το μισό του πραγματικού (ανεπίσημου) πληθωρισμού.
  •   Τα όποια «καλάθια» προβάλλει η κυβέρνηση σαν λύση στην ακρίβεια,            δεν γεμίζουν με συντάξεις που εξανεμίζονται από το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα.

Έχουμε εμπειρία. Η κάθε κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης. Δεν πιστεύουμε σε επίδοξους σωτήρες, ούτε σε προεκλογικές υποσχέσεις που γίνονται φτερό στον άνεμο την επόμενη των εκλογών. 

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα. Δεν κάνουμε πίσω. Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει.

Απαιτούμε :

·        Το 7,75% να δοθεί σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές και σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς προϋποθέσεις.

·        Ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς.

·        Επαναφορά του ΕΚΑΣ, της 13ης και της 14ης σύνταξης.

·        Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

·        Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

·        Άμεση έκδοση των συντάξεων.

·        Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική-λαϊκή κατοικία.

·        Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του ν.3865/10 ΑΚΑΓΕ.

·        Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία– Δωρεάν υγεία και  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη -- Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

·        Άμεση καταβολή των συνδρομών 0,20 ευρώ, για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΣΥΝΤΑΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (Σ.Ε.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου