Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Το κτήνος του φασισμούvalev_6

Το κτήνος του φασισμού


ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ • 13 Μαρτιου 2016,

Το όνομα του είναι Ντίνκο Βάλεφ, είναι 29 ετών και ζει στη βουλγαρική πόλη Yambol, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Δηλώνει «έμπορος παλαιών μεταλλικών αντικειμένων», αλλά έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός ως «κυνηγός προσφύγων».

valev_2


Αυτό το απόβρασμα της ανθρωπότητας «περιπολεί» στην περιοχή, απ’ όπου περνούν πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, τους συλλαμβάνει, τους ανακρίνει, τους βασανίζει και στη συνέχεια τους παραδίδει στις τοπικές αστυνομικές αρχές.


Η δράση του Βάλεφ και της συμμορίας του είναι βεβαίως γνωστή στις αρχές, οι οποίες όχι μόνο δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την εγκληματική του δραστηριότητα, αλλά φαίνεται ότι την επικροτούν και την ενισχύουν. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ο Βάλεφ έχει εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα (!) για τις ανάγκες των «επιχειρήσεων». Μάλιστα, φωτογραφίζεται, υπερήφανος πάνω σε ένα από αυτά τα οχήματα…
Πηγή φωτογραφίας απο το cnn.gr/newsΜε έντονη αυταρέσκεια, ο Βάλεφ περιγράφει μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων τις δραστηριότητες του. Υποστηρίζει ότι οι πρόσφυγες είναι «τζιχανιστές», αρνείται κάθε κατηγορία για βασανισμό των προσφύγων που «συλλαμβάνει», αν και υπάρχει βίντεο όπου φαίνεται να «ανακρίνει» πρόσφυγες κάθε ηλικίας τους οποίους έχει υποχρεώσει να μείνουν γονατιστοί για πάνω από μια ώρα με το πρόσωπό τους στο έδαφος, αφού τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει. Ζητάει, μάλιστα, να αμοίβεται από το κράτος για κάθε πρόσφυγα που παραδίδει στην αστυονομία…

valev_3

Η «υπόθεση Βάλεφ» δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε σαν μια περίπτωση ενός «τρελού» ρατσιστή, ούτε σαν μεμονωμένη εκδήλωση μιας διεστραμμένης ξενοφοβίας.

Πρόκειται για εκδήλωση της επιχείρησης παλινόρθωσης του φασισμού με όλα τα γνωστά και αποτρόπαια χαρακτηριστικά του. Μιας επιχείρησης που έχει ισχυρά ερείσματα στην επίσημη κρατική πολιτική, αλλά και της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  η οποία εκδηλώνεται την τελευταία περίοδο με αποφάσεις και μέτρα όπως η κατασκευή  φραχτών και τειχών για την αντιμετώπιση των προσφύγων. Έτσι, ο κάθε Βάλεφ θα βρίσκει έδαφος για τις δραστηριότητες του, όταν η κυβέρνηση της χώρας του μετατρέπεται η ίδια σε «κυνηγό κεφαλών», σε βάρος των προσφύγων.


2 σχόλια:

 1. Του Αδόλφου τα εγγόνια, η σαβούρα του ντουνιά,
  κάνουνε πως δε θυμούνται του παππού τους τον νταλκά.
  Του '45 Απρίλης κι ο Αδόλφος με λυγμό:
  «Ρε τι μου 'κανε ο Στάλιν με τον Κόκκινο Στρατό,
  το σφυρί έχω στο κεφάλι, το δρεπάνι στο λαιμό».

  Του Αδόλφου τα εγγόνια, τούτη η βρώμα του καιρού,
  κάνουνε πως δε θυμούνται ποιοι του δείξαν του παππού.
  Κι οι αστοί που εξουσιάζουν και τη βρώμα συντηρούν,
  για την κόκκινη σημαία πα' στο Ράιχσταγκ δε μιλούν

  και ας δάγκωνε ο Αδόλφος το μουστάκι το κοντό
  κι ας του φώναζε ο Γκαίρινγκ, «πα' να φύγουμε από δω»
  και ας έσκουζε ο φύρερ απ' της Μπράουν την ποδιά:
  «Ε ρε φάπα που θα πέσει απ' του Ζούκοφ τα παιδιά».

  Εμπορουπαλληλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το φασιστικό τέρας μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να το τσάκιση
  http://emporoupallilos.blogspot.gr/2016/03/blog-post_9.html
  Η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που συσπειρώνονται στους φορείς της λαϊκής συμμαχίας, εκφράστηκε χθες μέσα από την οργανωμένη και μαζική αποστολή για την παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο μετεγκατάστασης που λειτουργεί στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.
  ΔΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή