Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ο φόβος ... δημιούργησε τους θεούς

 

  
 Παράξενη "συναστρία" φέτος. Πάσχα-Πρωτομαγιά. Ο θεός ... και ο άνθρωπος του ιδρώτα, μαζί. 
 
 Αυτό είναι όλο ?? Οχι ... και θεάνθρωπο έχουμε !!! Θεάνθρωπο που καταπάτησε τον θάνατο ... που αναστήθηκε !!! "Μην φοβάσαι άνθρωπε" ... φωνάζουν οι παπάδες ... "τι κι΄ άν υποφέρεις τώρα ... τι κι΄άν δεν μπορείς να αναστηθείς άμα πεθάνεις ... πίστη, πίστη στην άλλη τη ζωή".  
Και απο κοντά και οι "τυχεροί" ετούτης της ζωής να προσεύχονται με κατάνυξη ενώ έχουν ξαμολύσει τα φερέφωνα να διαφημίζουν τις αγαθοεργίες τους. 
  
 Είναι αλήθεια ... όπου ανθρώπινο βάσανο απο κοντά και η θρησκεία ... ενώ αλλοιώς θα έπρεπε να  είναι. Εκεί που φτάνει η θρησκεία έπρεπε να τελειώνουν τα βάσανα. Αλλά αυτά συνεχίζουν ... δε λένε να σταματήσουν. Συνθλίβουν ανθρώπους ... η αίσθηση της αδυναμίας ... η κυριαρχία του φόβου ... η καταπίεση του μυαλού. Και δώστου πίστη και ... δώστου βάσανα. 
Λένιν Απαντα Τόμος 17 / σελίδες 426-427
   
   Οσο ο φόβος στα μυαλά δεν νικιέται ... οι θεοί θα περνάνε την ώρα τους με ταπεινούς εξαθλιωμένους ... και χορτάτους φιλανθρώπους  
 
Λένιν Απαντα Τόμος 12 / σελίδες 142-143

   Εύκολο φαίνεται να είναι το θέμα. Είναι αδύνατο στον 21ο αιώνα να μην μπορεί να πεισθεί ο άνθρωπος για το ότι οι θρησκείες είναι όργανα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης !!! Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο. Ολοι καταλαβαίνουν για ποιό λόγο οι αντιδραστικοί ... είναι τόσο πολύ "πιστοί" !!! Δεν χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις. 
  
 Και οι προοδευτικοί ?? Τι κάνουν οι προοδευτικοί ?? Ας παρακολουθήσουμε ένα σύντομο ... λενινιστικό φροντιστήριο ... 
 
Λένιν Απαντα Τόμος 17 / σελίδες 428-429

   Ο φόβος ... δημιούργησε τους θεούς. Ο φόβος τους κρατάει "ζωντανούς". Ζωντανούς τους θεούς και τους "πονηρούς" πιστούς. Οι αθώοι πιστοί ... μπορούν ακόμα να πεθαίνουν ελεύθερα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου