Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥΣ: Η ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΛ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΜΙΣΟ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.







Mε μαθηματική ακρίβεια οι θυσίες του λαού δεν πρόκειται να έχουν ημερομηνία λήξης και θα συνεχίσει να ματώνει για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας 23 Μάη στο «STAR» και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Χρειάζεται, συνέχισε, να γίνουν ριζικές αλλαγές και ανατροπές γιατί με αφεντικό το κεφάλαιο, τα μονοπώλια και με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος προς όφελος του λαού. Η πρότασή μας, πρόσθεσε, είναι ότι πρέπει να αλλάξει χέρια η εξουσία, να πάρει ο λαός στα χέρια του τα εργαλεία της οικονομία και να φύγουμε από την ΕΕ και από τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Όπως τόνισε, το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 22 Μάη «αποτελεί μια συνέχεια των πολιτικών που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι δεν άλλαξε κανένας νόμος από τα δυο προηγούμενα μνημόνια που παραμένουν σε ισχύ. Πάνω σε αυτό που ξεκίνησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έρχεται να θεμελιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ολοκληρώσει ένα έργο που άφησαν ημιτελές. Και αυτή αν θέλετε είναι η χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όσα μέτρα δυσκολεύονταν να υλοποιήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά επειδή φοβόντουσαν τη λαϊκή αντίδραση και την οξυμένη κατάσταση που υπήρχε στο μαζικό κίνημα, σήμερα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της αριστεράς και τα υλοποιεί. Όπως το Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό και τα υπόλοιπα μέτρα και από την άποψη αυτή αυτό που διαφαίνεται είναι ότι κάθε αξιολόγηση θα οδηγεί σε όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα», κατέληξε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου