Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Μεγάλη συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ με σύνθημα «δύο κράτη, μία ελπίδα»


Πηγή: Associated Press

Χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν το βράδυ του Σαββάτου 27 Μάη σε συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ υπέρ της λύσης των δύο κρατών για δύο λαούς ενόψει της 50ής επετείου από την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Τη συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «δύο κράτη, μία ελπίδα», διοργάνωσε η οργάνωση «Ειρήνη Τώρα», η οποία αντιτίθεται στην πολιτική του εποικισμού της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο ηγέτης της οργάνωσης «Ειρήνη Τώρα», Αβι Μπουσκίλα, τόνισε ότι η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «απουσία ελπίδας», διότι η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ «συνεχίζει την κατοχή, τη βία και τον ρατσισμό». «Έχει έρθει η ώρα για να δείξουμε στους Ισραηλινούς, στους Παλαιστίνιους και στον κόσμο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ισραηλινών εναντιώνεται στην κατοχή και θέλει να καταλήξουμε σε μια λύση δύο κρατών», υπογράμμισε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, διαβάστηκε μήνυμα υποστήριξης που έστειλε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. «Είναι καιρός να ζήσουμε μαζί αρμονικά, με ασφάλεια και σταθερότητα. Το καθήκον μας προς τις γενιές που θα έρθουν είναι να τερματίσουμε τη σύγκρουση και να καταλήξουμε σε μια ειρήνη των γενναίων», τόνισε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής στο μήνυμά του.

Ο Μαχμούντ Αμπάς απηύθυνε επίσης έκκληση για την υποχώρηση των Ισραηλινών στα σύνορα του 1967 και υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP)

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου